H Mercedes θέλει να σώσει τον πλανήτη

Η γερμανική μάρκα μέσα από το project με την ονομασία Ambition2039, θέλει να μειώσει κατά πολύ τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με σκοπό να βοηθήσει κατά της κλιματικής αλλαγής, που όπως φαίνεται παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με το πλάνο της Mercedes, η μάρκα σκοπεύει σχεδόν τα μισά της μοντέλα έως το 2029 να είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά, ενώ το 2039 θέλει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Δείτε ακόμα: Κούκλα αλλά πανάκριβη αυτή η Mercedes E 60 AMG

Με τα νούμερα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, η Mercedes αποφασίζει να δράσει, κάτι που ανακοίνωσε στο Όσλο, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας EQC, που είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της μάρκας. Μέσω του Ambition2039, η Mercedes ξεκινάει άμεσα τις διαδικασίες για περισσότερη οικολογία, αρχής γενομένης από την αλλαγή των παραγωγικών διαδικασιών στα εργοστάσιά της στην Ευρώπη, εφαρμόζοντας το μοντέλο, Factory56. Επιπρόσθετα η Mercedes θα συνεργαστεί με τους προμηθευτές της, ώστε να τους βοηθήσει να αποκτήσουν «πράσινες» διαδικασίες παραγωγής, ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να συμβάλλουν στην μείωση της ρύπανσης του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: Τι μπορεί να κρύβει μια Mercedes S-Class των 490 ευρώ; (+video)

Όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας, πρωταρχικό μέλημά τους είναι τα παραγόμενα αυτοκίνητα της μάρκας να γίνουν αμιγώς ηλεκτρικά με το πέρασμα των ετών, στόχος που πρέπει να έχει επιτευχθεί έως το 2039!

Get it on Google Play Download on the App Store