H Toyota δεν αποκλείει την κάμπριο Supra

Μετά από πολύμηνο «βομβαρδισμό» teasers, φωτογραφιών, μερικών αποκαλύψεων κλπ, η Toyota παρουσίασε χθες με κάθε επισημότητα την ολοκαίνουργια Supra. Ένα μοντέλο που συγκεντρώνει αρκετά επικριτικά σχόλια από τους φίλους του ονόματος, λόγω της έντονης συγγένειας με την νέα BMW Z4 (στην ίδια πλατφόρμα βασίζονται, με τα περισσότερα μηχανικά μέρη να είναι κοινά).

Δείτε ακόμα: Νέα BMW Z4: Εκδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο X-Tomi Design έκανε το απαραίτητο μιξάζ των δυο αδελφών μοντέλων, το οποίο ωστόσο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. Αρχικά, βέβαια, οι Ιάπωνες απέκλειαν το ενδεχόμενο ύπαρξης ανοιχτής Supra, διαχωρίζοντας τον χαρακτήρα των δυο αυτοκινήτων: η Ζ4 είναι το σπορ κοσμοπολίτικο roadster, η Supra το σκληροπυρηνικό κουπέ. Πρόσφατες δηλώσεις του αρχιμηχανικού εξέλιξης, Tetsuya Tada, όμως ρίχνουν νερό στον μύλο της φημολογίας.

Διαβάστε επίσης: O πρόεδρος της Toyota πήγε πίστα με το αυτοκίνητό του (+video)

Ο Tada ανέφερε πως «εννοείται ότι σκεφτόμαστε ενδεχόμενη κάμπριο Supra», υπογραμμίζοντας πως τόσο η προηγούμενη όσο και η 3η γενιά του ιαπωνικού κουπέ, έριχναν τον αέρα στα μαλλιά των επιβατών τους. Περιμένουμε εναγωνίως την τοποθέτηση των Βαυαρών, καθώς σε περίπτωση που όντως εμφανιστεί Supra Convertible η Ζ4 θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα του κανιβαλισμού – εκτός κι αν η BMW αποφασίσει να παρουσιάσει κουπέ έκδοση του μοντέλου της. Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον…

Get it on Google Play Download on the App Store