H Toyota σταματά την παραγωγή της λόγω του φονικού σεισμού

To φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Hokkaido εκτός από την τραγωδία της ανθρώπινης απώλειας, άφησε πίσω του τεράστιες ζημιές και την πληγείσα νήσο χωρίς ηλεκτροδότηση. Τα προβλήματα έχουν διαταράξει την παραγωγική διαδικασία, με πολλούς προμηθευτές να αδυνατούν να τροφοδοτήσουν τις ιαπωνικές βιομηχανίες. Ένα πρόβλημα που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την μεγαλύτερη εξ αυτών, δηλαδή την Toyota.

Δείτε ακόμα: H Τoyota έχει μεγάλα σχέδια για την παραγωγή της

Η ιαπωνική εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία σταματά προσωρινά την παραγωγή της σε όλα τα εργοστάσια, αρχής γενομένης από αυτά στο Kyushu, την Τahara και την γραμμή παραγωγής Toyota Auto Body. Και τα τρία είναι επιφορτισμένα με την κατασκευή Toyota και Lexus, με προορισμό κυρίως την αγορά των Η.Π.Α. Στο Χοκάιντο διατηρεί μονάδα συναρμολόγησης μετάδοσης και κιβωτίων συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, η οποία -όπως είναι φυσικό- ήταν η πρώτη που είδε το «κόκκινο φως».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιαπωνικής φίρμας, Akiko Kita, η παύση παραγωγής αφορά όλες τις μονάδες που βρίσκονται στην χώρα. Συνολικά η Toyota διατηρεί 18 εργοστάσια στην Ιαπωνία. Τα 2 εξ αυτών απασχολούνται με την συναρμολόγηση μοντέλων της Daihatsu και είναι τα μόνα που μένουν ανεπηρέαστα. Τα υπόλοιπα 16 που καταπιάνονται με την κατασκευή Toyota και Lexus, θα υπομείνουν το προσωρινό «στοπ» στον κύκλο εργασιών τους.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται crossover έκδοση του Toyota Corolla;

Οι Ιάπωνες δεν γνωρίζουν πόσος καιρός θα χρειαστεί για την αποκατάσταση της λειτουργίας των προμηθευτών, όμως οι υπεύθυνοι της εταιρίας στη Βόρειο Αμερική εμφανίζονται καθησυχαστικοί και δηλώνουν πως αρχικά δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα με την διαθεσιμότητα των μοντέλων στην εκεί αγορά. Αν, ωστόσο, η διακοπή συνεχίσει κανείς δεν είναι σίγουρος για τις επιπτώσεις που θα έχει στην παράδοση των νέων αυτοκινήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store