Με σφραγίδα Toyota το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σκάφος (+video)

Το «Energy Observer» είναι το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο πλοίο υδρογόνου, χωρίς εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και μικροσωματιδίων και όπως καταλαβαίνετε αυτά είναι χαρακτηριστικά τα οποία τράβηξαν την προσοχή της Toyota. Η τελευταία είναι γνωστό πως δουλεύει εντατικά επάνω στην υδρογονοκίνηση και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Έτσι, πλέον θα είναι και αυτή μέλος της σύγχρονης Οδύσσειας του «Energy Observer», η οποία θα έχει διάρκεια έξι χρόνια και θα περάσει από 50 χώρες κάνοντας 101 στάσεις.

Δείτε ακόμη: Tο 91% των υβριδικών στην Ελλάδα είναι Toyota!

Η ιαπωνική μάρκα, που εδώ και 20 χρόνια ερευνά και εξελίσσει ενεργειακά συστήματα υδρογόνου και έχει και το δικό της αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου (Mirai) θα είναι έτσι πολύτιμος σύμμαχος του συγκεκριμένου σκάφους και της προσπάθειας που κάνει για καθαρές μετακινήσεις. Και αυτό το πετυχαίνει χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από ένα μείγμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια, κινητική ενέργεια) και ένα σύστημα παραγωγής υδρογόνου, απαλλαγμένο από το διοξείδιο του άνθρακα, από θαλασσινό νερό.

Διαβάστε επίσης: Toyota: Η πολυτιμότερη μάρκα στον κόσμο

Η κατάληξη του ταξιδιού του «Energy Observer» το οποίο είχε ως αφετηρία του την Γαλλία το 2017 θα είναι το Τόκιο στο οποίο και ελπίζει να είναι το 2020 λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Get it on Google Play Download on the App Store