H VW ανοικτή σε συνεργασία με τη Ford

Ο όμιλος VW ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα αλλά και τη σημασία των συμμαχιών και των συνεργασιών στην αυτοκινητοβιομηχανία και το έκανε πράξη και μάλιστα με τρόπο επιτυχημένο.

Δείτε ακόμη: Πως η Ford δεν απέκτησε την VW τζάμπα

Πλέον, στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης φαίνεται διατεθειμένος να συνεχίσει την επιτυχημένη πολιτική του, καθώς η νέα πλατφόρμα MEB για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου θα μπορούσε να αποτελέσει κοινό παρανομαστή και για τα αυτοκίνητα άλλων εταιρειών.

Μάλιστα, από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού η Volkswagen συζητά με την Ford το ενδεχόμενο συνεργασίας, το οποίο θα περιλαμβάνει εκτός από την κατασκευή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (διαβάστε περισσότερα εδώ) και την παραχώρηση της πλατφόρμας MEB στη Ford, για τα δικά της ηλεκτρικά μοντέλα. Κάτι που θα κοστίσει βέβαια στην αμερικάνικη μάρκα, σίγουρα όμως θα της εξοικονομήσει χρόνο και φυσικά κόστος εξέλιξης.

Διαβάστε επίσης: Ford Focus RS vs VW Golf R: Μάχη ρόδα με ρόδα (+video)

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της VW, τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βασισμένα στη νέα της πλατφόρμα θα μπουν στην παραγωγή σε περίπου έναν χρόνο.

Get it on Google Play Download on the App Store