Η Alfa Romeo Tonale σε μορφή παραγωγής

Τον περασμένο Μάρτιο η Alfa Romeo έκανε την έκπληξη στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης με την παρουσίαση του πρωτότυπου μοντέλου Tonale, το οποίο θα αποτελέσει τον εκπρόσωπό της στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV.

Δείτε ακόμη: Τα μυστικά της οδηγικής απόλαυσης των Alfa Romeo (+video)

Το καλοσμιλεμένο αμάξωμα της Tonale, για το οποίο υπεύθυνος είναι ο Έλληνας σχεδιαστής Αλέξανδρος Λιώκης, εντυπωσιάζει με το δυναμισμό και την ομορφιά του, χωρίς πολλές… φανφάρες και περιττά στιλιστικά στοιχεία εντυπωσιασμού. Παράλληλα, η Tonale αποτελεί το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας, κάτι που φαίνεται με πολύ διακριτικό τρόπο χωρίς μεγάλα λογότυπα και πομπώδη ονόματα. Αρκούν μικρές λεπτομέρειες, όπως το φιδάκι («Biscione») στο λογότυπο της μάρκας, το οποίο έχει προσαρμοστεί κάτω από μία «hybrid ματιά». Το μόνο στοιχείο που αναφέρεται για το υβριδικό σύστημα, είναι η τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος, μια επιλογή που μεγιστοποιεί την οδηγική απόλαυση.

Στην Tonale, η επιλογή «Dynamic» του προγράμματος D.N.A. εξελίχθηκε σε «Dual Power» εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ισχύ και από τους δύο κινητήρες. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων διαθέτει την επιλογή E-mozione, η οποία προσφέρει συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, πιο άμεσο φρενάρισμα και ακόμα πιο άμεση απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης. Η επιλογή Ν («Natural»), συνεχίζει να προσφέρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοση και οικονομίας διαχειρίζονταν τους δύο κινητήρες. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση χωρίς να χάνεται ο σπορ χαρακτήρας. Τέλος το πρόγραμμα «Advance Efficiency» εξελίχθηκε στο «Advance E» για απόδοση με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Δείτε ακόμη: «Ελληνική» Alfa Romeo 159 3.2 JTS Q4 με πινακίδες!

Ωστόσο, όλα αυτά τα στοιχεία ανήκουν στο πρωτότυπο μοντέλο, τα οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα περάσουν και στο αυτοκίνητο παραγωγής, που αναμένεται όχι νωρίτερα από το 2021. Μια εικόνα για το πώς θα μπορεί να είναι η Tonale παραγωγής μπορούμε να δούμε μέσω των ψηφιακά επεξεργασμένων εικόνων του indav design και το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, έως αρκετά ρεαλιστικό.

Get it on Google Play Download on the App Store