Η Audi διέλυσε ρεκόρ της Mercedes (+video)

Το Audi RS Q8 μπορεί να μην έχει παρουσιαστεί επίσημα, όμως πρόλαβε να σπείρει πανικό στο Nurburgring και δη, την κατηγορία των SUV.

Δείτε ακόμα: Audi SQ8 από την ABT με 970 Nm ροπής! (+video)

Η κορυφαία έκδοση της ναυαρχίδας των SUV από το Ίνγκολσταντ έθεσε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring, «γκρεμίζοντας» τη Mercedes-AMG GLC 63 S από τον θρόνο της κατηγορίας. Το RS Q8 σημείωσε χρόνο 7.42.2, κατεβάζοντας την επίδοση της GLC 63 S κατά 7 ολόκληρα δευτερόλεπτα (7.49.3)! Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το θηριώδες RS, γυρνάει την «Πράσινη Κόλαση» ταχύτερα από το Audi R8 V10 1ης γενιάς, την απερχόμενη Porsche 911 Turbo S, το Pagani C12 S και την Porsche 996 GT3, με τον θρυλικό Walter Rohrl μάλιστα πίσω από το τιμόνι η τελευταία!

Κάτω από το καπό συναντάμε το ίδιο ιπποφορβείο με το παντοδύναμο νέο RS 6, ήτοι τον 4λιτρο twinturbo V8 των 600 ίππων και 800 Nm ροπής. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,8 δλ. και η τελική φημολογείται πως αγγίζει τα 306 χλμ./ώρα, κατόπιν αφαίρεσης του ηλεκτρονικού περιοριστή των 250 χλμ./ώρα. Η αερανάρτηση, οι ενεργές αντιστρεπτικές, η τετραδιεύθυνση, η τετρακίνηση με πίσω διαφορικό torque vectoring και τα ελαστικά 295/35 ZR23 Pirelli P Zero φροντίζουν να χαλιναγωγούν την αδράνεια των 2,5 τόνων και να την μετουσιώσουν σε ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης: Η Lamborghini Urus ισοπεδώνει την Porsche Cayenne Turbo (+video)

Να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχουν επισκεφθεί το Nordschleiffe ούτε η Lamborghini Urus των 650 ίππων, ούτε η Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid των 680. Οπότε δεν αποκλείεται (σχεδόν σίγουρο είναι, βασικά) η επίδοση του RS Q8 να αποδειχτεί βραχύβια. Μέσα στο Νοέμβριο αναμένουμε το επίσημο ντεμπούτο του.

Get it on Google Play Download on the App Store