Η BMW του έκοψε το leasing λόγω βελτίωσης!

Πέρα από την τυπική αγορά αυτοκινήτου, η επιλογή της μακροχρόνιας μίσθωσης -αλλιώς leasing- κερδίζει ολοένα περισσότερο κόσμο, πέρα από τις εταιρικές πωλήσεις. Σε αντίθεση με την αγορά, βέβαια, το leasing έχει κάμποσες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες. Βάσει αθέτησης αυτών, η BMW διέκοψε την μίσθωση μιας M4 σε έναν YouTuber.

Δείτε ακόμα: 540 άλογα με 1.400 ευρώ για την BMW M2 Competition!

Ο Riccardo Senior διατηρεί το κανάλι LivingLiveFast στην δημοφιλή πλατφόρμα της Google, με το περιεχόμενο να είναι ταιριαστό της ονομασίας: γρήγορα αυτοκίνητα, προσπάθεια γρήγορης οδήγησης, πλάνα σε ειδυλλιακά τοπία και κόντρες μεταξύ sportscars. Ο Senior, λοιπόν, ήθελε να ζήσει εκτός από το να απαθανατίζει το όνειρο. Έτσι αποφάσισε να μισθώσει μια M4 Competition. Οι όροι γνωστοί και από τα δικά μας leasing: τέλη, ασφάλειες, κόστος service η εταιρία, σχολαστική συντήρηση, καταβολή δόσης στο προκαθορισμένο διάστημα και φροντίδα του αυτοκινήτου από τον ιδιοκτήτη (ενοικιαστής, περισσότερο). Κάπου εκεί, ο σενιόρ Senior πάτησε την μπανανόφλουδα.

Εκ των βασικότερων προϋποθέσεων για την ομαλή σύναψη leasing, είναι η πλήρως εργοστασιακή μορφή του αυτοκινήτου. Αναλόγως εταιρίας και συμφωνητικού, οι μετατροπές (ακόμα και η αλλαγή ζαντών) μπορεί να επιφέρουν από τερματισμό της εγγύησης (με την μορφή μετακύλισης του κόστους συντήρησης στον οδηγό) μέχρι τερματισμό της ίδια της μίσθωσης. Ειδικά όταν οι βελτιώσεις είναι εκτεταμένες. Όπως, για παράδειγμα, η αύξηση της ιπποδύναμης από τα 450 στα 730 άλογα!

Διαβάστε επίσης: 12χρονη YouTuber αγόρασε BMW Σειράς 7 για τα γενέθλιά της! (+video)

Με το που είδε η BMW την μετάλλαξη της M4, έδωσε εντολή για λήξη του leasing και έστειλε τον λογαριασμό στον Άγγλο. Υπό κανονικές συνθήκες, στο τέλος της μίσθωσης ο ενοικιαστής αποφασίζει αν θα επιστρέψει ή θα αγοράσει το αυτοκίνητο. Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο πήραν το βαυαρικό κουπέ από τον Senior αλλά καλείται να πληρώσει και το αντίτιμο της αγοράς, το οποίο κυμαίνεται στις 65.000 ευρώ! Την επόμενη φορά καλό θα ήταν να διαβάσει τα ψιλά (και τα χοντρά) γράμματα, πριν υπογράψει.

Get it on Google Play Download on the App Store