Η Ε.Ε. βάζει ταφόπλακα στους θερμικούς κινητήρες

Η Ε.Ε. φαίνεται αποφασισμένη να βάλει τέλος στην αυτοκίνηση όπως την γνωρίζουμε σήμερα, καθώς προτείνει ακόμη μεγαλύτερους περιορισμούς για το μέλλον, σε μοντέλα με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Δείτε ακόμη: Παίρνει το αυτοκίνητο εμπρός με… πατάτες; (+video)

Συγκεκριμένα, ζητά να μειωθούν έως και 30% οι εκπομπές CO2 των νέων αυτοκινήτων έως το 2030, ενώ παράλληλα θέλει το μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτοκινήτων με χαμηλές εκπομπές να αυξηθεί. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί μάλιστα πως έτος αναφοράς λογίζεται το 2021 και όχι το τώρα.

Σκοπός του νομοσχέδιου αυτού είναι να συντελέσει και η αυτοκινητοβιομηχανία από την πλευρά της στον στόχο της Ε.Ε. να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων του φαινόμενου του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030 σε σχέση με το 1990.

Διαβάστε επίσης: Είδε τον χάρο με τα μάτια του (+video)

Φυσικά, το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμα για τους κατασκευαστές των οποίων ο μέσος όρος εκπομπών CO2 υπερβαίνει αυτούς τους στόχους. Όσον αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι κατασκευαστές θα πρέπει να φροντίσουν ώστε το μερίδιο αγοράς να είναι τουλάχιστον στο 35% από πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έως το 2030 και 20% έως το 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store