Η Ford θέλει να επαναφέρει το Capri

Η Ford πρόσφατα αναβίωσε το Puma, έστω σε crossover εκδοχή, και στην Αμερική ετοιμάζεται να επαναφέρει το Bronco. Από ό,τι φαίνεται, όμως, το «Μπλε Οβάλ» έχει όρεξη για περαιτέρω «αναστάσεις».

Δείτε ακόμα: Είναι ταχύτερο το Ford Fiesta ST από το Escort Cosworth; (+video)

Σε συνέντευξή του στο αγγλικό Autocar, ο επικεφαλής σχεδίασης της Ford Ευρώπης, Amko Leenarts, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δουλεύει πάνω σε ένα project που αφορά το νέο Capri. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο Leenarts διευκρίνισε πως «η εν λόγω δραστηριότητα αφορά τον ελεύθερο χρόνο μας, λόγω της αγάπης που τρέφουμε για το συγκεκριμένο μοντέλο». Παρόλα αυτά, όταν οι δημοσιογράφοι έγιναν επίμονοι δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο κανονικής επαναφοράς του ιστορικού κουπέ: «πράγματι υπάρχουν σκέψεις για αναβίωση του Capri από τους υψηλά ιστάμενους, όμως για να υλοποιηθεί θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένη ο επιτυχημένος εμπορικός του αντίκτυπος».

Με λίγα και απλά λόγια, οι δηλώσεις του Ολλανδού μεταφράζονται ως εξής: η Ford θα επαναφέρει το Capri, μόνο εφόσον νιώσει σίγουρη πως θα αποφέρει κέρδη στα ταμεία της. Τώρα η μορφή που μπορεί να γίνει αυτό, είναι μετέωρη. Για παράδειγμα, το Puma επέστρεψε ως crossover. Τα κουπέ γενικά δεν διάγουν τις καλύτερες των ημερών τους, από πλευράς απήχησης αγοραστικού κοινού. Οπότε το ενδεχόμενο να γυρίσει το Capri ως πισωκίνητο fastback (όπως το 2.8i V6 της φωτογραφίας), μάλλον κινείται στη σφαίρα του ονείρου.

Διαβάστε επίσης: Καταπληκτικό Ford Sierra RS500 βρέθηκε μετά από 28 χρόνια

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως το «διπλωμένο» Capri της φώτο απέδιδε 160 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 221 Nm ροπής στις 4.300 σ.α.λ., επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 8,2 δλ. και φτάνοντας σε μια τελική της τάξης των 211 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store