Η γαλλική αστυνομία αγαπά τα VW!

Γερμανοί και Γάλλοι διαχρονικά δεν διατηρούν τις καλύτερες των σχέσεων. Τις περισσότερες φορές οι προστριβές έχουν την μορφή ελέγχου των ευρωπαϊκών τεκταινόμενων -καλή ώρα η πρόσφατη κόντρα μεταξύ Μακρόν και Μέρκελ-, όμως έχουν παίξει τον ρόλο τους και κάποιες «μικρές» πολεμικές αντιπαραθέσεις (2 Παγκόσμιοι Πόλεμοι, για παράδειγμα). Παρόλα αυτά, η γαλλική αστυνομία αποδεικνύεται διπλωμάτης και επιλέγει VW για τις νέες προσθήκες στον στόλο της!

Δείτε ακόμα: Πως τo VW T-Cross «αποφεύγει» τις συγκρούσεις

Με έμφαση στις περιπολίες εντός της πρωτεύουσας, η παριζιάνικη αστυνομία επέλεξε τo plug-in υβριδικό Passat GTE και το αμιγώς ηλεκτρικό e-Golf. To τελευταίο προσανατολίζεται κυρίως για την τήρηση της τάξης εντός Παρισιού και την επιτήρηση, ενώ το Passat μπορεί να συμμετάσχει και σε καταδιώξεις της εκεί Άμεσης Δράσης, καθώς οι 218 ίπποι και τα 400 Nm ροπής του υβριδικού συνόλου (156 άλογα ο 1.4 TSI και 115 το ηλεκτρικό μοτέρ) επιταχύνουν το γερμανικό μεσαίο στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ. και φτάνει τα 225 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Το ηλεκτρικό Golf διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 290 Nm, μπορεί να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 9 δλ., η τελική φτάνει τα 150 χλμ./ώρα και η αυτονομία τα 300 χιλιόμετρα.

Το e-Golf μάλιστα αποτελεί το όχημα που προτιμούν και οι αστυνομικές αρχές της Αλβανίας, αποδεικνύοντας πως έχει «ρεύμα» στα σώματα δημοσίας τάξης.

Διαβάστε επίσης: Χειροκίνητο κιβώτιο VW σε ρόλο αντικλεπτικού! (+video)

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γάλλοι προτιμούν το VW Group για τις ανάγκες αστυνόμευσης, καθώς έχουν ήδη Skoda Fabia και Octavia (να και κάτι κοινό με εμάς) σε διάφορες περιοχές.

Get it on Google Play Download on the App Store