Η Kia έκανε το χατ-τρικ στα βραβεία Red Dot

Η Kia θριάμβευσε και πάλι στα Red Dot Awards, εξασφαλίζοντας τρία βραβεία κύρους στον τομέα της σχεδίασης. Λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα της νέας, τρίτης, γενιάς του Kia Ceed, διαθέσιμη προς πώληση σε όλη την Ευρώπη, και οι τρεις νέες εκδόσεις αμαξώματος βραβεύτηκαν για τη σχεδίασή τους στο σημαντικό θεσμό Red Dot Award.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Kia Ceed 1.4 T-GDI 140 PS

Ο τριπλός θρίαμβος στον διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό design σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχή χρονιά κατά την οποία η Kia έκανε το χατ-τρικ στα βραβεία σχεδίασης Red Dot, μετά την αντίστοιχη επιτυχία του 2018 κι έχοντας ήδη αποσπάσει τρία βραβεία iF Design, νωρίτερα το 2019.

Το επίτευγμα αυτό τονίζει τη φήμη του Κορεάτη κατασκευαστή στο κορυφαίο design, το οποίο εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία έχει διαμορφωθεί από τον Peter Schreyer, Πρόεδρο Σχεδίασης και επικεφαλής σχεδιαστή της Kia Motors. Η μάρκα κέρδισε το πρώτο της Red Award το 2009, με το Kia Soul. Από τότε, η Kia έχει κερδίσει συνολικά 24 βραβεία Red Dot για τη σχεδίαση των μοντέλων της.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Kia ProCeed GT Line και GT

Τα τελευταία βραβεία απονεμήθηκαν σε κάθε μία από τις τρεις εκδοχές του νέου Ceed: στο πεντάθυρο Ceed hatchback και το Sportswagon που λανσαρίστηκαν στα μέσα του 2018, καθώς και στο νέο πεντάθυρο shooting brake ProCeed, του οποίου οι πωλήσεις στην Ευρώπη άρχισαν νωρίτερα φέτος.

Get it on Google Play Download on the App Store