Η Mercedes X-Class ετοιμάζεται για V8 κινητήρα

Παρόλο που οι 260 ίπποι και τα 550 Nm ροπής της κορυφαίας X350d δεν είναι λίγα, η Mercedes σκέφτεται πολύ σοβαρά να τοποθετήσει έναν V8 κάτω από το καπό του πρώτου pick up στην ιστορία της.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes X 250 d (+video)

Κατά το λανσάρισμα της Χ350d στην Αυστραλία ο επικεφαλής εξέλιξης του μοντέλου, Frank Schumacher, αποκάλυψε πως οι Γερμανοί είναι «ζεστοί» στο ενδεχόμενο να τοποθετήσουν τον 4.0λιτρο twinturbo V8 στο μηχανοστάσιο της X-Class. Ο Schumacher, προς το παρόν, απέκλεισε το ενδεχόμενο έκδοσης AMG, τονίζοντας πως μια πιθανή εκδοχή V8 θα είναι προσανατολισμένη στο παράδειγμα της S560. Δηλαδή μια υπερ-πολυτελής και πολύ γρήγορη έκδοση, αλλά όχι στα «σκληροπυρηνικά» πλαίσια των μοντέλων της AMG.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του επικεφαλής του τμήματος van της Mercedes, Volker Mornhinweg, o οποίος είχε πει πως «δεν θεωρούμε πως στην X-Class ταιριάζουν οι V8». Φαίνεται πως η απήχηση του μοντέλου στις -κορυφαίες για την κατηγορία- αγορές των Η.Π.Α. και Αυστραλίας, άλλαξε την γνώμη των Γερμανών και δρομολόγησε τις εξελίξεις για την παραγωγή της αντίστοιχης Χ-Class.

Διαβάστε επίσης: «Πρώτοι αγρότες» οι Έλληνες!

Να θυμίσουμε πως ενώ βασίζεται στο Nissan Navara, η κορυφαία -μέχρι στιγμής- Χ350d παίρνει κίνηση από τον 3.0λιτρο V6 τουρμποντίζελ της Mercedes, επιταχύνοντας την «καρότσα» των 2 τόνων στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ., με τα 550 Nm της ροπής να είναι διαθέσιμα από τις 1.400 σ.α.λ. Επιπλέον, προσφέρει στον οδηγό της 5 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας (Comfort, ECO, Sport, Manual, Offroad).

Get it on Google Play Download on the App Store