Η μοναδική Alfa Romeo 155 GTA Stradale σε δημοπρασία

Κάποια αυτοκίνητα είναι μοναδικά στην κυριολεξία. Ένα από αυτά είναι και η εικονιζόμενη Alfa Romeo 155 GTA Stradale. Ένα μοντέλο το οποίο έχει κατασκευαστεί σε μόλις μία μονάδα και πλέον οδηγείται σε δημοπρασία.

Δείτε ακόμη: Νέες εκδόσεις Alfa Romeo Giulia, Giulietta και Stelvio

Έτσι, ένας τυχερός θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο που όμοιό του δεν θα έχει ούτε η Alfa Romeo στο μουσείο της. Σχεδιασμένη από τον Sergio Limon, η συγκεκριμένη έκδοση βασιζόταν στην 155 Q4, αλλά είχε πολλά κοινά μέρη με την Lancia Delta Integrale.

Το πρωτότυπο έκανε την εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου της Μπολόνια και χρησιμοποιήθηκε ως το Medical Car στο γκραν πρι της Μόντσα το 1994. Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί το 1993 και πλέον βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams (δείτε εδώ την σχετική δημοσίευση), ο οποίος περιμένει να πιάσει περί τα 200.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται Alfa Romeo Giulia 1.3 λτ. Turbo με 180 PS

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως η Alfa Romeo με την 155 είχε κατακτήσει τον τίτλο στο γερμανικό πρωτάθλημα τουρισμού. Το ιταλικό πρωτάθλημα Superturismo, αλλά και το ισπανικό και το βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού.

Get it on Google Play Download on the App Store