Η πρώτη 3D εκτυπωμένη 8πίστονη δαγκάνα από την Bugatti (+video)

Η Bugatti έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκεύασε 8πιστονη δαγκάνα μέσα από την μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία μάλιστα έχει ως βάση το τιτάνιο. Απώτερος σκοπός είναι η τοποθέτηση του αντίστοιχου συστήματος πέδησης στη Chiron, κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Μέχρι τότε η πρωτοποριακή τεχνολογία υποβάλλεται σε εξαντλητικές δοκιμές εξέλιξης, όπως θα διαπιστώσουμε στο video.

Δείτε ακόμα: Οι πρώτες εκτυπωμένες ζάντες στον κόσμο είναι γεγονός (+video)

Σύμφωνα με την γαλλική εταιρία, ο σχεδιασμός και η κατασκευή τους έγινε από το τμήμα εξέλιξης της μαζί με το γερμανικό ινστιτούτο Laser Zentrum Nord στο Αμβούργο, που αποτελεί παρακλάδι του ερευνητικού οργανισμού Fraunhofer. Οι δαγκάνες είναι κατασκευασμένες από ένα ιδιαίτερο κράμα τιτανίου με αντοχή εφελκυσμού της τάξης των 1250 Nm ανά τετραγωνικό χιλιοστό – ή σε πιο απλή αριθμητική γλώσσα, αντέχει δύναμη 125 κιλών ανά 1 τετραγωνικό χιλιοστό- που χρησιμοποιείται ευρέως στην αεροναυπηγική για την κατασκευή εξαρτημάτων υψηλής τάσης, ενώ λόγω της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης, τρισδιάστατα εκτυπωμένες, προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με αντίστοιχες αλουμινένιες δαγκάνες.

Διαβάστε επίσης: Audi S4 τα βάζει με Bugatti Chiron! (+video)

Η δαγκάνα έχει μήκος 41 εκατοστών, πλάτος 21 εκατοστών, ύψος 13,6 εκατοστών και ζυγίζει μόλις 2,9 κιλά, όταν η αντίστοιχη δαγκάνα της Bugatti Chiron που είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο ζυγίζει 4,9 κιλά. Για την κατασκευή κάθε κομματιού απαιτούνται συνολικά 45 ώρες.

https://www.youtube.com/watch?v=hPkY8nBWxoU

Get it on Google Play Download on the App Store