Η Toyota ετοιμάζεται για μάχη ζωής ή θανάτου

Το αφεντικό της Toyota, Akio Toyoda έχει σημάνει και κατά το παρελθόν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας πως «η μάχη για την επιβίωση των εταιρειών αυτοκινήτου μόλις ξεκίνησε». Αυτή τη φορά επιστρέφει λέγοντας πως «πρέπει να συμμαζευτούμε ως εταιρεία και σε καμία περίπτωση να μην κάνουμε σπατάλες. Οι καλές ημέρες που διανύουμε σήμερα δεν θα κρατήσουν για πάντα. Πρέπει κάθε τομέας της εταιρείας να είναι κερδοφόρος και να φέρνει κεφάλαια για νέες έρευνες».

Δείτε ακόμη: Από αφεντικό… διευθυντής ο Akio Toyoda

Μάλιστα οι εξελίξεις έρχονται να τον δικαιώσουν καθώς στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, η οποία παραδοσιακά ήταν για την Toyota η… κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, παρουσιάστηκαν απώλειες 365 εκατομμυρίων δολαρίων, το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ το 2017 παρουσιάστηκαν συνολικές απώλειες 665,6 δολαρίων. Από την άλλη, τα λειτουργικά έσοδα της Toyota Βορείου Αμερικής για το φυσικό έτος του 2017, ήταν ελαφρώς αυξημένα κατά μόλις 1,3% κάτι που ο Akio Toyoda θέλει να δει στο 8% έως το 2020.

Διαβάστε επίσης: Ένα Lexus με 880 άλογα για τη θάλασσα (+video)

Μάλιστα ο Akio Toyoda έχει φτιάξει μια ομάδα διευθυντών την οποία έχει ονομάσει «Seven Samurai – Επτά Σαμουράι» (εμπνευσμένη από το διάσημο φιλμ του Akira Kurosawa), οι οποίοι θα έχουν ως στόχο τους την περικοπή εξόδων. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα λόγια του κυρίου Toyoda έρχονται σε μία εποχή κατά την οποία η Toyota παρουσίασε παγκοσμίως κέρδη ρεκόρ, με τον ίδιο όμως να τα θεωρεί αποτέλεσμα ευνοϊκής συγκυρίας, καθώς αποτελούν σε μεγάλο βαθμό εξέλιξη εξωγενών παραγόντων όπως οι ισοτιμίες.

Get it on Google Play Download on the App Store