Η Toyota ξαναβγάζει ανταλλακτικά για την πιο εμβληματική Supra!

Ο ντόρος γύρω από την επιστροφή της Supra και το τσουνάμι λατρείας και νοσταλγίας για την 4η γενιά της, δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την Toyota.

Δείτε ακόμα: Πόσο γρήγορη είναι η νέα Toyota Supra στο 0-100 χλμ./ώρα; (+video)

Αυτό, συν το πρόγραμμα Heritage της Nissan, με το οποίο ξαναβλέπουμε στην παραγωγή ανταλλακτικά για το μυθικό Skyline R34 – μεταξύ των και ο εμβληματικός RB26DETT. Το αντίπαλον δέος του R34 δεν ήταν άλλο από την Supra MKIV, οπότε οι Ιάπωνες του Aichi αποφάσισαν να μην αφήσουν μόνους τους συμπατριώτες από την Yokohama και επαναφέρουν στην παραγωγή τμηματικά το λατρεμένο sportscar! Η ανακοίνωση ήρθε από τα χείλη του επικεφαλής της Gazzoo Racing, Shigeki Tomoyama, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποια θα είναι τα μηχανικά μέρη του προγράμματος «GR Heritage Parts Project».

Διαβάστε επίσης: Toyota Supra του 97 σε τιμή μεγαλύτερη της καινούργιας!

Η λαϊκή απαίτηση θέλει την αναβίωση του 2JZ-GTE, μια κίνηση που είναι πολύ πιθανή από την Gazzoo, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πως η Nissan έχει κάνει το ίδιο με το μοτέρ του Skyline. Εκτός από την 4η, η Toyota θα βγάλει ανταλλακτικά και για το μοντέλο που προϋπήρχε, την Supra A70 (η τελευταία με pop-up φωτιστικά σώματα). Όπως και να ‘χει, αρχικά τα προνόμια του GR Heritage Parts Project θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι Ιαπωνίας. Ωστόσο δεν αποκλείεται αν υπάρξει επιτυχία (κάτι πέρα από δεδομένο), να επεκταθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.

Get it on Google Play Download on the App Store