Η VW θα υποσκελίσει την Tesla!

Αυτή είναι η πεποίθηση του ισχυρού άνδρα της VW, του CEO της Herbert Diess! Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Diess δήλωσε ότι η VW θα κοντράρει στα ίσια την Tesla, παρά την τεράστια αύξηση της αγοραστικής αξίας της τελευταίας.

Μπορεί η Tesla να θεωρείται η κορυφαία εταιρεία στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όμως και η VW έχει αρχίσει να επενδύει σημαντικά στον τομέα αυτό.

Δείτε ακόμα: Δυο χρόνια μπροστά είναι η VW στα ηλεκτρικά

Μάλιστα, η γερμανική εταιρεία έχει προβεί σε εξαγορές εταιρειών που δημιουργούν λογισμικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επενδύοντας παράλληλα και σε εταιρείες που κατασκευάζουν μπαταρίες. «Είναι αμφίρροπος ο αγώνας», δήλωσε κι ο Diess και συνέχισε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με την Tesla και σύντομα θα τον ξεπεράσουμε. Η εταιρεία που υιοθετεί ταχύτερα τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, θα είναι αυτή που θα έχει και την μεγαλύτερη απήχηση στο αγοραστικό κοινό».

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή VW T-Cross 1.0 TSI 115 PS

Ως γνωστόν η VW κατασκευάζει το μικρομεσαίο ID.3. Βέβαια ο Diess έχει να χειριστεί ένα ακόμα ζήτημα, αυτό της επιβολής δασμών από την κυβέρνηση Τραμπ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Ο ισχυρός άντρας της VW βρέθηκε σε δείπνο με τον πρόεδρο των Η.Π.Α., αλλά όπως δήλωσε, «είναι πολύ δύσκολο να ψυχολογήσει κανείς τον κ. Τραμπ. Ακόμα δεν είναι ευχαριστημένος με την Ευρώπη κι εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε τους δασμούς. «Το 2020 θα είναι ένα πολύ δύσκολο έτος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά ως VW κάνουμε ότι πρέπει για να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Δείτε ακόμη: 10 Μύθοι και Αλήθειες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Get it on Google Play Download on the App Store