Ιδανικό Lada Niva για εκτός δρόμου διακοπές

Το Lada Niva είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες για τις πολύ καλές ικανότητες κίνησης σε δύσβατα εκτός δρόμου εδάφη, ωστόσο οι μεταφορικές του δυνατότητες είναι περιορισμένες. Τη λύση για όσους θέλουν και τις ανέσεις ενός σπιτιού, δίνει το εικονιζόμενο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο με βάση το Niva.

Δείτε ακόμη: Από 8.050 ευρώ το ανανεωμένο Lada Niva

Η ρωσική εταιρεία Lux Form, η οποία ειδικεύεται στις μετατροπές των μοντέλων της Lada σε τροχόσπιτα, έκανε μια τέτοια «μεταμόρφωση» και στο Niva. Το συνολικό του μήκος φτάνει τα 4.925 χλστ., το πλάτος τα 1.740 χλστ., το ύψος τα 2.390 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.850 χλστ.

Δείτε ακόμη: Lada Niva με εντελώς νέο εσωτερικό!

Η καμπίνα παρέχει όλες τις απαραίτητες ανέσεις σε δύο φιλοξενούμενους και εφόσον είναι κατάλληλα εφοδιασμένοι δεν θα τους λείψει κάτι στην εξοχή. Το φιλόξενο εσωτερικό εξοπλίζεται με διπλό καναπέ διαστάσεων 115×55 εκ., μονό καναπέ 65×55 εκ. και με διπλό κρεβάτι 1.580×1.980 χλστ. Στην καμπίνα υπάρχουν ακόμη πτυσσόμενο τραπέζι, LED φωτισμός, ντουλάπα, νεροχύτης, κουζίνα υγραερίου, ψυγείο, πρίζες, τουαλέτα, ντους, δεξαμενή νερού 70 λτ. κ.α.

Δείτε ακόμη: Έτσι κατασκευάζεται το Lada Niva (+video)

Το συνολικό βάρος της όλης κατασκευής δεν αναφέρεται, ωστόσο θα είναι αρκετά πιο πάνω από τα 1.425 κιλά που ζυγίζει το 5θυρο Niva, που σημαίνει ότι θα είναι και πιο αργό. Πληροφοριακά, το Niva 5d με τον κινητήρα των 1.7 λτ. ισχύος 83 ίππων και 129 Nm ροπής επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 19,0 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 137 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store