Ιδού η νέα λιμουζίνα του Βλαντίμιρ Πούτιν (+video)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε τη Δευτέρα 7 Μαΐου για τέταρτη φορά ως Πρόεδρος της Ρωσίας σε μια εντυπωσιακή τελετή, κατά την οποία τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε και η νέα προεδρική ρωσική λιμουζίνα Cortege που έκανε την πρώτη εμφάνισή της. Αυτή τη φορά, ο Ρώσος Πρόεδρος δε χρησιμοποίησε κάποιο εισαγόμενο αυτοκίνητο, όπως τις Mercedes S-Class που είχε στο παρελθόν, αλλά προτίμησε ένα εγχώριο προϊόν ειδικά φτιαγμένο για τις ανάγκες του.

Δείτε ακόμη: Πωλείται το πρώτο Ford Sierra Cosworth RS500

Η μεταφορά του Πούτιν από το γραφείο του έως το Κρεμλίνο της Μόσχας έγινε με το νέο… θωρηκτό, το οποίο εξελισσόταν εδώ και καιρό ως πρότζεκτ Kortezh. Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις προδιαγραφές της προεδρικής λιμουζίνας. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι διαθέτει ειδική και πολύ ενισχυμένη θωράκιση (φαίνεται και από τα παράθυρα) και είναι εξοπλισμένη με όλα τα συστήματα ασφαλείας, αλλά και ανέσεων στο υπερπολυτελές εσωτερικό της.

Εξωτερικά, όπως μπορούμε να δούμε και από το βίντεο, θυμίζει αρκετά στο εμπρός άκρο της Rolls-Royce. Εκεί κυριαρχεί η πολύ μεγάλη νίκελ μάσκα, τα λεπτά παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα και το μακρύ και μυώδες. Το πλαϊνό μέρος με το μακρύ μεταξόνιο είναι τυπικό για ένα τέτοιο όχημα, ενώ το πίσω μέρος έχει πιο χυτό τελείωμα και μικρά φανάρια.

Δείτε ακόμη: Γνωρίζετε τι είναι τα συστήματα ABS, ASR και ESP;

Δείτε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store