Ιδού τα νέα ηλεκτρικά τουρκικά αυτοκίνητα!

Με κάθε επισημότητα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσίασε την πρωτότυπη εκδοχή του ηλεκτρικού SUV κι ενός sedan που θα κατασκευάζουν στην Τουρκία!

Δείτε ακόμα: Η Τουρκία ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV με τον Pininfarina

Σε μια υπέρλαμπρη τελετή, παρουσιάστηκαν τα πρώτα μοντέλα, τα οποία από την πρώτη μέχρι και την τελευταία βίδα, είναι Τούρκικης κατασκευής.Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, με την σημερινή παρουσίαση υλοποιήθηκε ένα όνειρο 60 ετών. Επίσης, τόνισε ότι απέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τεχνογνωσία της χώρας του στην κατασκευή αυτοκινήτων.

Τα δύο νέα μοντέλα είναι σχεδιασμένα από τον ιταλικό οίκο Pininfarina και θα κατασκευάζονται από την κοινοπραξία, Turkey’s Automobile Initiative Group (TOGG), η οποία δημιουργήθηκε στα μέσα του 2018 από πέντε βιομηχανικούς ομίλους: τον όμιλο Anadolu, τον BMC, τον όμιλο Kok, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Turkcell και τη Zorlu Holding, μητρική της εταιρίας κατασκευής τηλεοράσεων Vestel.

Διαβάστε επίσης: Ένα Fiat…M3 από την Τουρκία!

Τα νέα μοντέλα αναμένεται να ξεκινήσουν την εμπορική τους καριέρα εντός του 2022. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα υπάρχουν δυο εκδόσεις ισχύος, 200 και 400 ίππων. Η ισχυρότερη θα χρειάζεται μόλις 4,2 δλ., για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα η πιο αδύναμη θα χρειάζεται 7,6 δλ. για τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα και η αυτονομία της μπαταρίας θα αγγίζει τα 300 χλμ.! Όσον αφορά την μπαταρία, θα μπορεί να φορτιστεί έως και το 80% της συνολικής της χωρητικότητας σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε βέβαια ότι για τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά δεν γνωρίζουμε το μοντέλο στο οποίο ανήκουν, μιας και η κατασκευάστρια εταιρεία απλά τα ανέφερε κατά την παρουσίαση. Τέλος, η έκδοση των 200 ίππων θα είναι πισωκίνητη, με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα, ενώ η δυνατότερη των 400 ίππων θα είναι 4κίνητη, με τα ηλεκτρικά μοτέρ να βρίσκονται στον εμπρός, αλλά και στον πίσω άξονα!

Διαβάστε επίσης: Ένα Fiat…M3 από την Τουρκία!

Σύμφωνα με τα πλάνα της Τουρκίας, αναμένονται να παράγονται σε ετήσια βάση 175.000 οχήματα. Οι επενδύσεις θα αγγίξουν σε βάθος 13 ετών τα 3,7 δισ. δολάρια, ενώ για την κατασκευή τους θα απασχολούνται περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι. Πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση του SUV μοντέλου, θα προσφέρει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, με δυνατότητα αναβάθμισης στο επίπεδο 3. Μάλιστα θα συνδυάζεται με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, που έχει εξελιχθεί από μια τοπική startup εταιρεία. Όσον αφορά στο εσωτερικό τα βλέμματα θα τραβάει ο τρισδιάστατος πίνακας οργάνων!

Get it on Google Play Download on the App Store