Ηλεκτρικό αυτοκίνητο πήρε φωτιά «από το πουθενά» (+video)

Ένα Tesla Model S έγινε παρανάλωμα του πυρός στο Χόλιγουντ, με τον οδηγό ίσα να προλαβαίνει να το εγκαταλείψει.

Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος/παραγωγός Michael Morris (εκ των δημιουργών του «House of Cards», μεταξύ άλλων) οδηγούσε το Model S του στους δρόμους του Χόλιγουντ, όταν ένας διερχόμενος δικυκλιστής του έκανε πανικόβλητος νόημα, πως το αυτοκίνητο είχε πάρει φωτιά. Ευθύς αμέσως ακινητοποίησε το ηλεκτρικό όχημα και το εγκατέλειψε, παρακολουθώντας το να καίγεται μέχρι την έλευση της Πυροσβεστικής.

Δείτε ακόμα: Πήρε φωτιά το αυτοκίνητό της και δεν το κατάλαβε… (+video)

Η αστυνομία αναγκάστηκε να αποκλείσει την δεξιά πλευρά του δρόμου μέχρι να καταφτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, με τον Morris να δηλώνει πως η φωτιά εκδηλώθηκε «από το πουθενά», ενώ δεν υπήρξε καμία σχετική ειδοποίηση από τα όργανα του αυτοκινήτου. Η Tesla εξέφρασε την συμπαράστασή της στον Αμερικανό σκηνοθέτη, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη έρευνας για την διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο περιστατικό.

Διαβάστε επίσης: McLaren P1 βάζει φωτιά στον δρόμο… Κυριολεκτικά! (+video)

Λίγα χρόνια πριν, η αμερικανική εταιρία είχε προβεί σε τροποποιήσεις στο πάτωμα του Μodel S, ύστερα από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αρκετά αυτοκίνητα. Η Tesla είχε προσθέσει ενισχύσεις στο πάτωμα του best seller της, ύστερα από έρευνα που έδειξε ότι τα ατυχήματα είχαν προκληθεί από αντικείμενα στον δρόμο, τα οποία τρύπησαν το πάτωμα και τις μπαταρίες που βρίσκονται τοποθετημένες εκεί, οδηγώντας σε διαρροή και πυρκαγιά. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν το εν λόγω αυτοκίνητο διέθετε τις ενισχύσεις.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=9VtbBKnG97c

Get it on Google Play Download on the App Store