Kαι νέο ρεκόρ από το Honda Civic Type R (+video)

To σερί καλά κρατεί για το ταχύτερο μπροστοκίνητο όλων των εποχών: ένας τίτλος που πλέον χαρακτηρίζει το Civic Type R σε μία ακόμα πίστα.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η Πορτογαλία και το Estoril, όπως είχε υποσχεθεί η Ηonda πριν από περίπου 2 μήνες, όταν το «πολυβόλο» της κατέρριπτε το ρεκόρ ταχύτερο γύρου για μπροστοκίνητο στο Magny Cours. Έκτοτε το Type R έχει καταρρίψει τα αντίστοιχα ρεκόρ σε Spa Francorchamps και Silverstone, με την πορτογαλική πίστα να είναι η τελευταία προσθήκη στην λίστα-μέχρι την επόμενη. Ο Πορτογάλος πρώην πιλότος της Formula 1, Tiago Monteiro, ανέλαβε να δώσει το «στέμμα» στο κορυφαίο Civic και τα κατάφερε, με χρόνο 2.01.84 για τα 4,2 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Honda Civic Type R (+videos)

Αυτή τη στιγμή το Type R κρατάει τα σκήπτρα του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής με την κίνηση μπροστά σε 5 πίστες προδιαγραφών Formula 1, ενώ διατηρεί τον τίτλο και στην «Πράσινη Κόλαση». Να υπενθυμίσουμε πως το Civic Type R πραγματοποιεί όλα αυτά τα ρεκόρ, χάρις στα 320 άλογα του 2.0λιτρου VTEC Turbo και τα 400 Nm ροπής, τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τα Continental SportContact 6, που «ντύνουν» τους τροχούς των 20 ιντσών. Ως αποτέλεσμα οι επιδόσεις είναι καταγαιστικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται μέσα σε 5,7 δευτερόλεπτα και την επιτάχυνση να μην σταματά πριν τα 272 χλμ./ώρα της τελικής.

Οπότε φαντάζεστε τι έχει να γίνει με 400 άλογα και τετρακίνηση, που ακούγεται ότι θα διαθέτει η ανανεωμένη έκδοση…

Δείτε ακόμα: Ανανεωμένο και με 400 άλογα το Honda Civic Type R

Get it on Google Play Download on the App Store