Κι όμως: Το Lada Niva είναι Euro 6d-Temp!

Το θρυλικό 4x4 πέρασε με επιτυχία την πιστοποίηση WLTP και πλέον είναι ένα Euro 6dTemp μοντέλο, όπου η τιμή του στη Γερμανία ξεκινάει από τα 11.990 ευρώ!

Σημεία των καιρών θα πείτε, αλλά δυστυχώς η νομοθεσία πλέον δεν αστειεύεται σε ότι έχει να κάνει με τις νόρμες καυσαερίων. Ακόμα και για το Lada Niva!

Δείτε ακόμη: Δουλεύει τσιμενωμένος κινητήρας Lada; (+video)

Το αειθαλές μοντέλο από την Ρωσία, εξοπλίζεται με έναν κινητήρα 1,7 λίτρων, 83 ίππων και 129 Nm ροπής, ο οποίος εκπέμπει 226 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση το ανέβασε κατά 10 γρ./χλμ., μιας και στην έκδοση Euro 6, εκπέμπει 216 γρ./χλμ. Στην γερμανική αγορά το Lada προσφέρεται με δυο εκδόσεις: Υπάρχει η βασική που κοστολογείται από τα 11.990 ευρώ, ενώ η ελαφρώς πιο πλούσια κοστίζει 13.290 ευρώ. Αν σας κάνει εντύπωση γιατί υλοποιείται μια τέτοιου είδους πιστοποίηση σε ένα μοντέλο που δεν το λες και σύγχρονο, είναι πως στη γερμανική αγορά, μοντέλα υποδεέστερα σε εξοπλισμό ασφαλείας και όχι τόσο οικολογικά, μπορούν να διατεθούν στο αγοραστικό κοινό, αρκεί οι πωλήσεις τους να είναι κάτω από 1.000 μοντέλα ανά έτος.

Διαβάστε επίσης: Ρώσοι αστυνομικοί τουμπάρουν Lada Vesta! (+video)

Προφανώς και η Lada βλέπει μέλλον στην αγορά της Γερμανίας, εξ ου και το κόστος εξέλιξης και πιστοποίησης στο μοντέλο της. Παρόλα αυτά ουδείς από τη μάρκα έχει προβεί σε δηλώσεις, αναφορικά με το τι είδους αλλαγές έγιναν στον κινητήρα προκειμένου να περάσει τις μίνιμουμ απαιτήσεις της πιστοποίησης. Λέτε να το δούμε και με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης το Niva;

Get it on Google Play Download on the App Store