Lamborghini-«δαίμονας» πιάνει 413 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα! (+video)

Οι βελτιωμένες Lamborghini των 1.000 και 2.000+ ίππων έχουν εξελιχθεί σε μόδα, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α. και την Ρωσία. Ένα τέτοιο δείγμα σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο μισό μίλι (το αμερικάνικο 0-1000 μέτρα, τρόπον τινά), ξεπερνώντας τα 400 χλμ./ώρα!

Δείτε ακόμα: Τρομακτική Lamborghini Huracan 1.500 ίππων!

Η συγκεκριμένη Huracan είναι μία από τις πολλές που εξελίσσει η Underground Racing, ένας βελτιωτής από τις Η.Π.Α. που φημίζεται για τις «τερατώδεις» Lamborghini του. Ο V10 των 5.2 λίτρων δεν είναι πια ατμοσφαιρικός, ούτε αποδίδει 610 ίππους. Μετά από την προσθήκη δυο μεγάλων τούρμπο και την αντικατάσταση όλων των εσωτερικών μερών του κινητήρα, η κίτρινη Lambo αποδίδει παραπάνω από 2.500 ίππους. Μια ολόκληρη χιλιάδα παραπάνω, δηλαδή, από την παντοδύναμη Bugatti Chiron.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένη χρυσαφί Lamborghini Aventador SV μας «θαμπώνει»

Με την συνδρομή ελαστικών dragster και του ενισχυμένου συστήματος μετάδοσης, το ιταλικό υπεραυτοκίνητο στέλνει την βελόνα του κοντέρ στα 413,6 χλμ./ώρα μετά από 804,7 μέτρα, απόσταση που αντιστοιχεί σε μισό μίλι. Ενδεικτικά η Chiron στην ίδια απόσταση μπορεί να επιταχύνει από στάση «μόλις» στα 305 χλ./ώρα, ενώ για τα πρώτα 400 χρειάζεται να καλύψει περισσότερα από 2,5 χλμ απόστασης.

Get it on Google Play Download on the App Store