Lamborghini Diablo βγήκε «ολική» αμέσως μετά την αγορά της

Η αγορά ενός αυτοκινήτου συνήθως συνοδεύεται από ευτυχία, ενθουσιασμό και πληθώρα ευχάριστων συναισθημάτων. Όταν μιλάμε για supercar, πολλαπλασιάστε επί 10. Για Lamborghini Diablo δε, εις τη νιοστή. Αλλά το αντίστοιχο θα πρέπει να γίνεται και με την προσοχή/οδηγικές ικανότητες.

Δείτε ακόμα: Αστυνομικός πέρασε STOP και συνέλαβε αυτόν που τράκαρε! (+video)

Διαφορετικά τα αποτελέσματα σπαράζουν την καρδιά, όπως το θέαμα στις φωτογραφίες. Ένας Αυστραλός αγόρασε μια Diablo του 1993 στο Illawong, νοτίως του Σίδνεϊ. Όπως κάθε άνθρωπος που θα καθόταν πίσω από το τιμόνι ενός ιταλικού supercar σχεδόν 500 ίππων, η ευτυχία δεν μπορούσε να περιγραφεί. Το θέμα είναι ότι το εν λόγω αυτοκίνητο δεν ονομάστηκε τυχαία «Διάβολος». Μνημονεύεται μέχρι σήμερα ως μια από τις πιο δύστροπες κατασκευές της Ιστορίας, δυσκολεύοντας ακόμα και τον θρυλικό εξελιγκτή της Sant’Agata, τον Valentino Balboni. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως η αμετροέπεια από έναν κοινό θνητό απέναντι σε 492 ίππους και 580 Nm από τον V12 5.7, που βρίσκεται μεταξύ οδηγού και πίσω άξονα, τιμωρείται με τη δέουσα αυστηρότητα.

Εν προκειμένω, ένα μεγαλοπρεπέστατο «έβγα» σε παρακείμενο χαντάκι που διέλυσε τον «Ταύρο» πρακτικά ολοσχερώς. Ο τυχερός και συνάμα άτυχος ιδιοκτήτης, μαζί με τον συνοδηγό, γλίτωσαν με μώλωπες και ελαφρείς τραυματισμούς.

Διαβάστε επίσης: Lamborghini 3.000 ίππων με τελική 402 χλμ./ώρα! (+video)

Να θυμίσουμε ότι η Diablo στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς, μέσω ενός 5τάχυτου (και αρκετά δύσχρηστου) 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, ούσα από τα πρώτα αυτοκίνητα που ξεπέρασε το φράγμα των 320 χλμ./ώρα τελικής και επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,1 δλ. 

Get it on Google Play Download on the App Store