Σκληρή μάχη για αυτό το Honda Civic του 1975

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα τα οποία έχουν το κοινό τους και το Honda Civic είναι ένα από αυτά. Το μοντέλο της Honda που βλέπουμε εδώ είναι μοντέλο του 1975 και σίγουρα για πολλούς θα ήταν απλώς ένα ακόμη παλιό αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει…

Όχι όμως για όσους είναι φίλοι της ιαπωνικής μάρκας και της αυτοκίνησης γενικότερα, καθώς μιλάμε για ένα… μουσειακό δείγμα που θα το ζήλευε ακόμη και η Honda. Σύμφωνα με τον πωλητή, το συγκεκριμένο Honda Civic ήταν πρώτο χέρι ουσιαστικά (άλλαξε ιδιοκτησία για να περάσει από τον θείο στον ανιψιό) και έχει κάνει μόλις 18.000 χιλιόμετρα!

Όλα πάνω του είναι γνήσια, υπάρχουν ακόμη και τα έγγραφα από την αγορά του αυτοκινήτου, ενώ το χρώμα το οποίο ονομάζεται Caroline Yellow είναι και αυτό εργοστασιακό. Μόνο οι ζάντες δεν είναι εργοστασιακές, αλλά σύμφωνα με τον πωλητή αποτελούν μέρους προαιρετικού εξοπλισμού, ο οποίος επιλέχθηκε από τον τότε αντιπρόσωπο.

Κάτω από το καπό του το Honda Civic του 1975 έχει μοτέρ 1.5 λτ. το οποίο αποδίδει 53 ίππους και είναι άριστα συντηρημένο. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό του, που πραγματικά είναι αψεγάδιαστο. Φυσικά δεν έχει οθόνες αφής και άλλα τέτοια γκατζετάκια της εποχής μας, είναι όμως ένα τίμιο δείγμα γραφής της ιαπωνικής κουλτούρας της δεκαετίας του 1970.

Διαβάστε επίσης: Το καλύτερο Honda NSX Type R το έχει η… (+video)

Και τελικά; Πόσο λέτε να πωλήθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; Το Honda Civic λοιπόν που βλέπουμε εδώ, άλλαξε χέρια για 15.555 δολάρια (13.710 ευρώ) έπειτα από σκληρή μάχη, που έγινε σε διαδικτυακή δημοπρασία, καθώς ήταν αρκετοί αυτοί που το ήθελαν στη συλλογή τους.

Get it on Google Play Download on the App Store