Με πανίσχυρο 1.6 λτ. κινητήρα το Toyota GR Yaris

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες διαρρέουν στο διαδίκτυο για το νέο σπορ μοντέλο της Toyota, το GR Yaris, το οποίο υπόσχεται πολύ δυναμικά χαρακτηριστικά σε εμφάνιση, επιδόσεις και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη: Σας έχει λείψει η Toyota Celica; (+video)

Εξωτερικά, όπως είδαμε από τις πρώτες φωτογραφίες με το αυτοκίνητο χωρίς καμουφλάζ, το GR Yaris διαθέτει πολύ εντυπωσιακό 3θυρο αμάξωμα με τα φουσκωμένα φτερά, τις μεγάλης διαμέτρου ζάντες, τη χαμηλή απόσταση από το έδαφος και τον εμπρός προφυλακτήρα με την τεράστια εισαγωγή αέρα.

Παράλληλα, η οροφή έχει χαμηλώσει κατά 95 χλστ. και τα παράθυρα των εμπρός θυρών δεν έχουν πλαίσιο, όπως στα κουπέ αυτοκίνητα. Για μείωση του βάρους, η οροφή, η πόρτα του χώρου αποσκευών, το εμπρός καπό, οι πόρτες και τα εμπρός φτερά είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Επιπλέον, έχει γίνει χρήση τμημάτων από ανθρακόνημα, ενώ αντί για ημιάκαμπτο πίσω άξονα, έχουν τοποθετηθεί πολλαπλοί σύνδεσμοι.

Δείτε ακόμη: Ο Tommi Makinen «γλεντάει» με το Toyota Yaris GR 

Την κίνηση του κορυφαίου Yaris θα αναλαμβάνει ένας νέος 3κύλινδρος 1.6 λτ. turbo κινητήρας τοποθετημένος πιο πίσω για καλύτερη κατανομή βάρους. Η απόδοσή του αναμένεται να ξεπερνά τους 250 ίππους και τα 350 Nm ροπής, με τη δύναμη να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του τρεις επιλογές μετάδοσης της κίνησης: Normal (60:40 εμπρός – πίσω), Sport (30:70) και Track (50:50). H Toyota θα προσφέρει και την επιλογή διαφορικών περιορισμένης ολίσθησης εμπρός και πίσω.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το πολυαναμενόμενο Toyota Yaris GR!

Παρακολουθείστε το Toyota GR Yaris στην πίστα του Εστορίλ:

Get it on Google Play Download on the App Store