Η Mercedes «βγάζει την υποχρέωση» στην Nissan

Φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα Γερμανοί και Ιάπωνες έχουν έρθει πολύ κοντά, τουλάχιστον όσον αφορά στην κατασκευή αυτοκινήτων. Αυτό φαίνεται και από τα γεγονότα καθώς Toyota και BMW συμμάχησαν για τα νέα Supra και Z4 αντίστοιχα και Mercedes και Nissan φέρονται διατεθειμένες να συνεργαστούν για τον διάδοχο του Nissan Ζ.

Δείτε ακόμη: Έτσι δουλεύει το τούρμπο (+video)

Τουλάχιστον, αυτές είναι οι φήμες που μας έρχονται από την Ιαπωνία και σίγουρα δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να τις θεωρήσουμε αβάσιμες καθώς οι δύο μάρκες έχουν συνεργαστεί αρκετά στενά στο παρελθόν, με αποκορύφωμα φυσικά την δημιουργία του Mercedes X-Class το οποίο βασίζεται στο Nissan Navara.

Αν και προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο το τι τελικά θα πράξει η Nissan με την επόμενη γενιά του Z, φαίνεται πλέον πως είναι πολύ κοντά στην δημιουργία ενός σπορ μοντέλου, με το οποίο θα γιορτάσει τα 50 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση.

Διαβάστε επίσης: Ποια χρώματα αυτοκινήτων κρατάνε αξία

Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε το νέο Nissan Ζ να έχει κάτω από το καπό του τον 2.0 λτ. βενζινοκινητήρα της Mercedes-AMG A 45. Αυτό σίγουρα δεν θα αρέσει στους φίλους του αυτοκινήτου καθώς μιλάμε για ένα μοτέρ τετρακύλινδρο, αλλά από την άλλη η ιπποδύναμή του όπως έχει επιβεβαιωθεί πλέον θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store