Μοναδικό Audi Α8 Allroad W12 «Made in Italy»

Εκτός από τις φημισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι Ιταλοί έχουν το προνόμιο να διαθέτουν και μια σειρά από αμέτρητες εταιρίες που κατασκευάζουν ειδικές εκδόσεις και μεταποιούν με εντυπωσιακό τρόπο υπάρχοντα μοντέλα. Οι καροσερίστες, όπως ονομάζονται, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιταλικής κληρονομιάς επί του αυτοκινήτου (αλλά και γενικότερα για την κουλτούρα της γείτονος χώρας) και ένας από αυτούς παρουσιάζει ένα Audi A8 που όμοιό του δεν υπάρχει!

Δείτε ακόμα: Πωλείται VW Multivan με μοτέρ από Porsche 911 GT2!

Η Castagna Milano, λοιπόν, πήρε ένα Α8 εξοπλισμένο με τον W12 κινητήρα και το μετέτρεψε σε crossover. Έμπνευση αποτέλεσαν τα Allroad μοντέλα της γερμανικής εταιρίας, με την ναυαρχίδα του Ίνγκολσταντ να αποκτά station wagon αμάξωμα, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πλαϊνά προστατευτικά περιμετρικά του νέου περιβλήματος. Παρατηρώντας το προφίλ του αυτοκινήτου καθίσταται εμφανές πως μέχρι το τέλος των πίσω θυρών, έχουμε να κάνουμε με σεντάν. Η ιδιοκατασκευασμένη οροφή και το νέο πίσω μέρος, ωστόσο, έχουν ενσωματωθεί με τρόπο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα εργοστασιακά στάνταρ.

Διαβάστε επίσης: O Άη Βασίλης γίνεται «μοντέλο» για το Audi RS 5 (+video)

Κάτω από το καπό συναντάμε το ιδιαίτερο μοτέρ των 6.3 λίτρων, με τους 12 κυλίνδρους να βρίσκονται σε διάταξη W. Ουσιαστικά πρόκειται για δυο 3.2 V6 FSI ενωμένους σε κοινό στρόφαλο και με τον συνδυαστικό κυβισμό ελαφρώς μειωμένο. Η ισχύς φτάνει τους 500 ίππους και η ροπή τα 625 Nm, τα οποία φτάνουν στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος quattro και ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το κανονικό A8 W12 Long χρειάζεται 4,9 δλ. για να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα τελικής. Οι Ιταλοί δεν ανακοινώνουν νούμερα επιδόσεων, αλλά δεδομένου ότι το βάρος θα είναι μεγαλύτερο από τα 1.900 κιλά του σεντάν αναμένουμε ελαφρώς χειρότερους αριθμούς.

Get it on Google Play Download on the App Store