Μοναδικό Honda Civic Type R έτοιμο για WRC!

Οι σχετικά παλαιότεροι θα θυμάστε την κατηγορία F2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, στην οποία συμμετείχαν πρησμένα μπροστοκίνητα 300+ ίππων. Τα kit cars αυτά, όπως λεγόντουσαν, στην άσφαλτο είχαν κάνει ουκ ολίγες «κήδειες» στις κορυφαίες κατηγορίες (Group A αρχικά, WRC μετέπειτα). Από εκεί φαίνεται πως εμπνεύστηκε η Honda Αγγλίας και παρουσίασε ένα μοναδικό Civic Type R, έτοιμο για τις ειδικές διαδρομές.

Δείτε ακόμα: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Honda Civic Type R και ΒMW M2 (+video)

Οι Άγγλοι του «Big H» φημίζονται για την δημιουργικότητα και την φαντασία τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Civic Type R Pick Up. Υπό αυτό το πρίσμα, το χωματερό «Τάπερ» είναι σαφώς πιο φυσιολογική μετατροπή. Σε συνεργασία με την Ralph Hosier Engineering (RHEL), oι μηχανικοί τοποθέτησαν νέα ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 100 χλστ. και διαθέτει heavy duty αμορτισέρ, αντικατέστησαν τα ελαστικά με αμιγώς χωμάτινα διάστασης 255/55/18 και τις ζάντες με αγωνιστικές, κατάλληλες για εκτός δρόμου διαδρομές.

Εμφανισιακά ξεχωρίζουν οι διαφορετικοί προφυλακτήρες, που αυξάνουν ακόμα περισσότερο το «πρήξιμο» στο Type R και διαθέτουν επιπλέον αεραγωγούς, για την ψύξη του κινητήρα και των φρένων. Κάτω από το καπό δεν εντοπίζονται αλλαγές, κάτι που σημαίνει ότι ο 2λιτρος VTEC Turbo εξακολουθεί να αποδίδει 320 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 2.500-4.000 σ.α.λ.

Διαβάστε επίσης: H Honda δίνει «κοψοχρονιά» το NSX!

Όπως προαναφέραμε, το εν λόγω «Τάπερ» είναι ένα και μοναδικό δίχως να υπάρχουν σχέδια για ευρύτερη παραγωγή και διάθεσή του σε ιδιωτικές ομάδες.

Get it on Google Play Download on the App Store