Να ένα diesel Lada που πολλοί δεν το γνωρίζουν!

Δεν το ήξεραν, όχι γιατί πρόκειται για κάποιο project ενός που το δημιούργησε στην αυλή του, αλλά για ένα σπάνιο εργοστασιακό μοντέλο που λίγοι γνώριζαν την ύπαρξη του.

Ο λόγος για το μοντέλο VAZ-2104, το οποίο ήταν γνωστό με το όνομα Riva για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και Nova για τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Προσοχή όμως, να μην το συγχέετε με το δημοφιλές 4κινητο Lada Niva, μιας και μιλάμε για διαφορετικά μοντέλα.

Δείτε ακόμα: Το φθηνότερο crossover Lada των 7.900 ευρώ

To Lada Riva ή Nova, ήταν ένα μοντέλο, το οποίο κατασκεύαζε η AvtoVAZ σε sedan και station wagon αμάξωμα, με την παραγωγή του στην Σοβιετική Ένωση να ξεκινάει τη δεκαετία του 1980. Στο εικονιζόμενο μοντέλο που βλέπετε, κάτω από το καπό υπάρχει ένας 4κύλινδρος κινητήρας πετρελαίου, χωρητικότητας 1.5 λίτρων, η ισχύς του οποίου αγγίζει τους 53 ίππους και η ροπή τα 96 Nm. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρωνόταν σε 23 δλ., με την τελική ταχύτητα να μην ξεπερνάει τα 125 χλμ./ώρα, με την μετάδοση της κίνησης να πραγματοποιείται μέσω ενός χειροκίνητου 5ταχυτου κιβωτίου. Μην περιμένετε και καλύτερα από ένα αυτοκίνητο που τώρα κοστολογείται για 85.000 ρούβλια ή 1.200 ευρώ!

Διαβάστε επίσης: Όταν τα Lada είχαν ψηφιακό καντράν! (+video)

Η AvtoVAZ κατασκεύασε ελάχιστα diesel μοντέλα, (ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός) και για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη πετρελαιοκίνητη έκδοση δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Φανταστείτε ότι οι συνάδελφοι Τσέχοι που έκαναν μια μικρή έρευνα αγοράς για να δουν πόσα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πωλούνται, κατάφεραν να βρουν μόλις δυο διαθέσιμα, σε σχετικά καλή κατάσταση, αλλά με τα σημάδια της σκουριάς να είναι έντονα!

Get it on Google Play Download on the App Store