Να τι γίνεται όταν τραβάς ηλεκτρικό χειρόφρενο εν κινήσει (+video)

Πριν λίγες ημέρες, είχαμε κάνει ένα άρθρο σχετικά με το παραδοσιακό χειροκίνητο χειρόφρενο και το ηλεκτρικό με τον διακόπτη και το γεγονός πως πλέον το τελευταίο αντικαθιστά σιγά σιγά την κλασσική λύση.

Δείτε ακόμη: Έτσι δουλεύει το διαφορικό (+video)

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το CarCurus στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόλις το 37% των αυτοκινήτων που πωλούνται εκεί εφοδιάζονται με το παραδοσιακό χειρόφρενο (εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα).

Σε κάθε περίπτωση όμως, είτε πρόκειται για ηλεκτρικό χειρόφρενο ή για μηχανικό, ο σκοπός είναι ίδιος. Να κρατά το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο, όταν αυτό παρκάρει. Στην πράξη όμως, όταν είναι σε κίνηση το αυτοκίνητο τι συμβαίνει;

Διαβάστε επίσης: Τιμωρήθηκε άσχημα για παράνομο παρκάρισμα

Αυτή την απορία έρχεται να μας λύσει και το video από το Top Gear το οποίο μας δείχνει τι ακριβώς γίνεται και πως συμπεριφέρεται ένα αυτοκίνητο, όταν ενεργοποιηθεί από το σχετικό κουμπί, το ηλεκτρικό χειρόφρενο. Στην πράξη λοιπόν δεν συμβαίνει κάτι απρόβλεπτο ή επικίνδυνο, όπως αν κάναμε κάτι τέτοιο με χειροκίνητο χειρόφρενο (θα μπλόκαραν οι πίσω τροχοί και θα έσπαγε η πρόσφυση), καθώς όπως θα δείτε και πιο κάτω, το αυτοκίνητο απλώς επιβραδύνει σταδιακά. Σε κάθε περίπτωση, μην δοκιμάσετε κάτι τέτοιο με το αυτοκίνητό σας.

Get it on Google Play Download on the App Store