Νέα ρωσικά περιπολικά χωρίς αστυνόμους (+video)

Η θέα και μόνο ενός περιπολικού στη άκρη του δρόμου και ειδικά με αναμμένο το φάρο, τραβάει αμέσως το βλέμμα του οδηγού, ο οποίος αυτομάτως θα αφήσει το πόδι του από το γκάζι και θα κόψει ταχύτητα, αν πηγαίνει γρήγορα. Φυσικά, δεν γίνεται να υπάρχουν ταυτόχρονα πολλά διάσπαρτα περιπολικά στους δρόμους και για το λόγο αυτό η ρωσική αστυνομία έφτιαξε τα περιπολικά χωρίς αστυνόμους.

Δείτε ακόμη: Οι Τούρκοι έβαλαν ψεύτικα περιπολικά στους δρόμους!

Μια ανάλογη… πατέντα είδαμε πριν από λίγο καιρό και σε δρόμο της Τουρκίας, όμως δεν γνωρίζουμε ποιας χώρας η αστυνομία σκέφτηκε αυτό τον έξυπνο τρόπο να ξεγελάει τους οδηγούς. Πάντως το ψεύτικο περιπολικό της ρωσικής αστυνομίας μοιάζει πολύ με αληθινό το βράδυ με τα φώτα ανοιχτά και το φάρο να αναβοσβήνει, μέχρι που θα περάσει ο οδηγός από δίπλα και θα δει ότι δεν υπήρχε περιπολικό.

Το εγχείρημα με τα ψεύτικα περιπολικά Hyundai Sonata ξεκίνησε στην Σταυρούπολη της Ρωσίας, και λέγεται ότι έχουν πετύχει το στόχο τους, δηλαδή να κάνουν πιο προσεκτικούς τους οδηγούς στους δρόμους που έχουν τοποθετηθεί. Όσοι περνούν από εκεί καθημερινά δεν θα την πατάνε με τα «μαϊμού» περιπολικά και μόνο οι ξένοι ή οι λιγότερο προσεκτικοί να νομίζουν ότι πρόκειται για αληθινά.

Δείτε ακόμη: Απίστευτη πατέντα της αστυνομίας για τα παρκαρισμένα

Get it on Google Play Download on the App Store