Νέο Honda Civic Type R με καρότσα

Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο… Δεν είναι καν αστείο. Η Honda αποφάσισε να… θυσιάσει ένα Civic Type R προκειμένου να το κάνει αγροτικό και για να γίνει αυτό, χρησιμοποίησε μία σειρά από μηχανικούς της ομάδας Synchro Motorsport, στο εργοστάσιο της στο Σουίντον της Αγγλίας.

Δείτε ακόμη: Δείτε το νέο ρεκόρ του Honda Civic Type R (+video)

Το Project P, όπως ήταν η εσωτερική ονομασία του Honda Civic Type R Pickup Truck, έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να είναι ένα από τα ταχύτερα «αγροτικά» στον κόσμο. Η ομάδα της Honda χρησιμοποίησε ή καλύτερα… θυσίασε ένα Civic Type R προπαραγωγής και άλλαξε τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου από τις μεσαίες κολόνες και πίσω, προκειμένου να υπάρξει η καρότσα με την επένδυση μπακλαβαδωτής λαμαρίνας και οι μπάρες, ενώ διατήρησε και την αεροτομή.

Φυσικά, πίσω καθίσματα πλέον δεν υπάρχουν και το Civic Type R Pickup Truck είναι αυστηρά διθέσιο, ενώ το χρώμα του έμεινε ως είχε στο μοντέλο προπαραγώγης και είναι το Rallye Red. Μηχανικά, το μοτέρ παραμένει ίδιο (2.0 λτ. τούρμπο με 320 άλογα), ενώ αυτό ισχύει για το κιβώτιο και τα μηχανικά μέρη.

Διαβάστε επίσης: Honda Civic Type R FN2 με 765 ίππους! (+video)

Ο Alyn James που ηγήθηκε του συγκεκριμένου εγχειρήματος δήλωσε πως «έχουμε διάφορα ιδιαίτερα projects που τρέχουμε κατά καιρούς στο εργοστάσιό μας στο Σουίντον και αυτό ήταν μια φανταστική ευκαιρία να για να δείξουμε πόσο δημιουργικοί μπορούμε να γίνουμε». Φυσικά για την παραγωγή του αυτοκινήτου ούτε λόγος δεν έγινε από την Honda.

Get it on Google Play Download on the App Store