Νέο μικρό crossover Toyota Raize

H Toyota θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα ένα νέο μικρό crossover, με το όνομα Raize, αλλά οι πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ήδη διαθέσιμα.

Το Raize βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα της Daihatsu (DGNA) και τοποθετείται κάτω από το C-HR. Το μήκος βρίσκεται κάτω από τα 4 μέτρα (3.995 χλστ.), το πλάτος τα 1.620 χλστ., το ύψος τα 1.695 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.525 χλστ. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια σύγχρονη μετενσάρκωση του παραδοσιακού Terios, όπως και το Daihatsu Rocky με το οποίο μοιράζονται τα μηχανικά μέρη.

Δείτε ακόμα: H ιαπωνική έκδοση του Toyota Yaris θα είναι 4κινητη!

Από πλευράς εμφάνισης έχουμε να κάνουμε με ένα RAV4 υπό κλίμακα. Η τραπεζοειδής μάσκα και τα τραβηγμένα προς τα έξω φωτιστικά σώματα εμπρός και οι έντονες ακμές στο πίσω μέρος, παραπέμπουν ευθέως στην 5η γενιά του γεννήτορα των SUV. Στο εσωτερικό οι γραμμές είναι απλές, με την οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και το σπορ τριάκτινο τιμόνι να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Toyota πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο

Κάτω από το αμάξωμα, κατά πάσα πιθανότητα θα συναντήσουμε έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο 998 κ.εκ. με απόδοση 100 ίππων και 140 Nm ροπής. Οι επιλογές στα κιβώτια είναι δύο: ένα 6άρι χειροκίνητο και το κλασικό μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. Η έκπληξη αφορά τον τρόπο μετάδοσης της ισχύος, καθώς εκτός από μπροστοκίνητο, το Raize θα διατίθεται ως τετρακίνητο καθιστώντας το ένα από τα λίγα μοντέλα της κατηγορίας με αυτή την διάταξη. Στην Ευρώπη δύσκολα θα το δούμε, αλλά με δεδομένο το εμπορικό ρεύμα των μικρών crossover δεν αποκλείεται κιόλας.

Get it on Google Play Download on the App Store