Νέο Toyota Corolla: Κορυφή στο crash test του IIHS

Με απόλυτη επιτυχία πέρασε από τα απαιτητικά και πιο δύσκολη από αυτά του Euro NCAP, τα crash tests του αμερικάνικου ινστιτούτου οδικής ασφάλειας IIHS το νέο Toyota Corolla, λαμβάνοντας μία από τις κορυφαίες διακρίσεις, την Top Safety Pick.

Δείτε ακόμη: Ονειρώδες το πρώτο βελτιωμένο νέο Toyota Corolla

Σύμφωνα με το IIHS, το νέο Toyota Corolla δεν κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία διάκριση Top Safety Pick +, λόγω της απόδοσης των φώτων του, τα οποία ήταν ελαφρώς κάτω από την επιθυμητή.

Ειδικότερα, το νέο Toyota Corolla απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλα τα τεστ πρόσκρουσης, στα οποία το υπέβαλλε ο IIHS, ενώ το ίδιο κατάφερε και το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης του αυτοκινήτου, το οποίο κατάφερε να το σταματήσει αυτομάτως πριν το εμπόδιο, ενώ κινούνταν με ταχύτητα 40 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: H Toyota «πιέζει» την Honda για νέο S2000

Όσον αφορά στην επίδοση των φώτων, που του στέρησαν και την κορυφή στην γενική βαθμολογία, αυτή τόσο με τα κανονικά φώτα όσο και με τα LED ήταν «αποδεκτή». Πιο κάτω μπορείτε να δείτε και το video που έδωσε στην δημοσιότητα ο IIHS, από τις δοκιμασίες πρόσκρουσης του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store