Νέοι κινητήρες 1.0 λτ. και 1.3 λτ. turbo της Fiat

Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού μέσου Passione Auto Italiane πρόκειται να έρθουν μεγάλες και ενδιαφέρουσες αλλαγές για την Ιταλική εταιρία Fiat όπως και την αδελφή Lancia.

Διαβάστε επίσης: Νέο Fiat 500X Mirror με 5ετή εγγύηση και άτοκο

Σε ρυθμούς εξέλιξης γύρω από το Τορίνο γυρνάει το ανανεωμένο 500 Χ καθώς η ημέρα που θα αποκαλυφθεί πλησιάζει. Πιθανότατα ο ιταλικός όμιλος θα το παρουσιάσει στις 4 Ιουλίου που είναι και τα γενέθλια του Fiat 500, ή στις δύο Οκτωβρίου στο προσεχές σαλόνι του Παρισιού. Πρόκειται για μια πραγματική ανανέωση, με αισθητικές καινοτομίες μέσα και έξω, καθώς και εμπλουτισμένο με νέο τεχνολογικό περιεχόμενο.

Αναμένονται νέοι 4κύλινδροι turbo βενζινοκινητήρες FireFly στο 500Χ χωρητικότητας 1.0 λτ. όπως και 1.3 λτ. Ο τελευταίος θα σηματοδοτήσει τη συνταξιοδότηση του αναρτημένου E-Torq 1.6 λτ. 110 hp. Όπως φαίνεται ο ίδιος κινητήρας με την κωδική ονομασία T4, θα εφοδιάζει και την Alfa Romeo Giulia. Επίσης, θα υπάρξει ένας 4κύλινδρος κινητήρας που θα χρησιμοποιεί μια ήπια υβριδική έκδοση σε συνδυασμό με έναν ηλεκτρικό κινητήρα συνδεδεμένο σε ένα δίκτυο 48V. Οι τωρινοί κινητήρες του τρέχον 500Χ από ότι φαίνεται θα παραμείνουν, όπως είναι ο MultiAir Turbo των 140 και 170 ίππων και ο 1.4 T-Jet 120 ίππων του 500X Easy Power. Αντίστοιχα οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες πετρελαίου Multijet 1.3 λτ., 1.6 λτ. και 2.0 λτ. θα παραμείνουν ως έχουν.

Για τα κιβώτια ταχυτήτων, επιβεβαιώνεται το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AT9 με 9 ταχύτητες και το DCT κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, όπως και η επιλογή της τετρακίνησης. Όσο για μια πιο σπορ έκδοση φαίνεται ότι θα υπάρξει μοντέλο Abarth για το μικρο SUV με την ιπποδύναμη του κινητήρα να φτάνει στους 200 ή 240 ίππους.

Σχετικά με τα πλάνα του ιταλικού ομίλου ο Ιταλός μάνατζερ Sergio Marchionne έχει δηλώσει ότι η Fiat θα ενισχυθεί στις αναδυόμενες αγορές της Λατινικής Αμερικής. Στην Ευρώπη θα στηριχτεί η οικογένεια 500 καθώς φαίνεται ότι θα τοποθετηθεί στην αγορά ως ξεχωριστό brand, ως το 500.

Όσο για την Lancia, ο Sergio Marchionne δηλώνει ότι δεν αποκλείει τίποτα. Εκτιμάται πως το οριστικό κλείσιμο της φίρμας δεν θα είναι ρεαλιστικό καθώς αφήνει ανοικτή τη πόρτα εκμετάλλευσης του ένδοξου ονόματος από τρίτους (Κινέζους). Η αλλαγή της Lancia σε niche κατασκευαστή με εναλλακτικού τύπου κινητήρες όπως τη Tesla θα έφερνε εν μέρει πίσω την αίγλη της ιταλικής εταιρίας που χρόνια τώρα λείπει. Επίσης θα μπορούσε να δρομολογηθεί η παρουσίαση ξεχωριστών μοντέλων που θα έχουν μηχανικά μέρη από την Ferrari ίσως ή γιατί όχι από τις αδελφές Alfa Romeo και Maserati.

Δείτε ακόμα: SEAT Arona diesel με νέες μειωμένες τιμές

Μείνετε συντονισμένοι καθώς την πρώτη Ιουνίου έχει επιλέξει ο ιταλικός όμιλος FCA Group για την παρουσίαση του 5ετούς πλάνου όπου θα μας παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα και τις νέες τεχνολογίες του μέλλοντος.

Get it on Google Play Download on the App Store