Οι αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας live στην οθόνη σας

Το Ελληνικό Δίκτυο Αυτοκινητοδρόμων είναι διαρκώς υπό εξέλιξη. Και μπορεί να έχει φτάσει πλέον σε ένα πολύ καλό σημείο, παρόλα αυτά, ακόμη μένουν πολλά έργα να γίνουν. Για αυτό το λόγο, σας παρουσιάζουμε τον διαδραστικό χάρτη με το οδικό δίκτυο της χώρας μας, στον οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι έχουν ολοκληρωθεί, ποιοι είναι υπό κατασκευή και ποιοι εκκρεμούν.

Δείτε ακόμη: Έλεγχοι αυτοκινήτου πριν το ταξίδι του Πάσχα

Πρόκειται για έναν χάρτη ο οποίος ενημερώνεται ζωντανά και επιτρέπει στον επισκέπτη να δει πως έχει εξαπλωθεί το οδικό δίκτυο της χώρας μας (2.400 χλμ. περίπου σε όλη την επικράτεια), το οποίο μάλιστα θα είναι και αλληλοσυνδεόμενο. Στον χάρτη λοιπόν φαίνονται ξεκάθαρα από Βορά μέχρι νότο η Ολυμπία Οδός, η Ιόνια Οδός, ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η Κεντρική Οδός Ε65, η Νέα Οδός, η Εγνατία Οδός, ο Αυτοκινητόδρομος Μορέας, η Αττική Οδός και η Γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο. Μάλιστα ο χάρτης θα εμπλουτιστεί σύντομα, όπως μας ενημερώνει το ypodomes.com με σταθμούς διοδίων και ΣΕΑ (Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών).

Όσον αφορά στα χρώματα με τα οποία απεικονίζονται οι αυτοκινητόδρομοι, αυτά είναι αναλόγως της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Συγκεκριμένα, με την πράσινη γραμμή ή την μπλε γραμμή μπορείτε να διακρίνετε τα τμήματα κλειστών αυτοκινητοδρόμων ή οδικών αξόνων ταχείας κυκλοφορίας αντίστοιχα, που βρίσκονται σε λειτουργία. Με την πορτοκαλί γραμμή τα τμήματα υπό κατασκευή. Με την κίτρινη γραμμή  τα τμήματα δρόμων που αποτελούν τα νέα έργα υπό δημοπράτηση και με την γκρι γραμμή θα δείτε τα τμήματα δρόμων που αποτελούν μελλοντικά έργα, καθώς ακόμα δεν έχουν κλειδώσει χρηματοδοτικά όπως το βόρειο τμήμα του Ε65 στην κεντρική Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Κορίνθου – Πατρών: Εφαρμογή δείχνει την κίνηση

Πιο κάτω είναι ο διαδραστικός χάρτης, στον οποίο μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση αλλά και κλικ επάνω στους αυτοκινητοδρόμους και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτούς. Επίσης μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του χάρτη επάνω αριστερά και να επιλέξετε τον αυτοκινητόδρομο που σας ενδιαφέρει.

Πηγή: www.ypodomes.com

Get it on Google Play Download on the App Store