Ποιοι οδηγοί προκαλούν τα περισσότερα ατυχήματα;

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η οποία είχε να κάνει με το ποιος τύπος οδηγού είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ατύχημα: Οι άπειροι ή οι έμπειροι;

Πριν σας αποκαλύψουμε το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, το ευχάριστο είναι ότι τα τροχαία ατυχήματα έχουν πτωτική τάση συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές.

Δείτε ακόμα: Η διαφήμιση που προκάλεσε 517 ατυχήματα σε μία μέρα!

Αυτό λοιπόν που αποκάλυψε η έρευνα είναι πως οι πεπειραμένοι οδηγοί με περισσότερα χρόνια εμπειρίας πίσω από το τιμόνι, εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα από ότι οι άπειροι! «Περισσότερος χρόνος πίσω από το τιμόνι σίγουρα είναι ανεκτίμητης αξίας, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια μεγάλη «παγίδα» μιας κι αυξάνει την σιγουριά που νιώθει στα χέρια του ο οδηγός», δήλωσε ο Imran Malek, υπεύθυνος της σχολής ασφαλούς οδήγησης TrackDays.

Επίσης αυτό που σημείωσε ο Imran, είναι πως τα ατυχήματα που προκαλούνται από τους εκπαιδευόμενους ή τους άπειρους οδηγούς αυτοκινήτων έχουν μειωθεί κατά πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ πλέον και η εκπαίδευση των νέων οδηγών είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Toyota RAV4 κεραυνοβολήθηκε εις διπλούν! (+video)

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία από το Τμήμα Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας δείχνουν ότι τα ατυχήματα που προκλήθηκαν από άπειρους οδηγούς μειώθηκαν στα 1.091 το 2018, με την τάση να είναι συνεχώς πτωτική. Κάτι για το οποίο τοποθετήθηκε εκ νέου ο Imran λέγοντας: «Η οδήγηση για τους νέους οδηγούς σίγουρα είναι μια διαδικασία αγχωτική, αλλά το ενθαρρυντικό είναι πως πλέον οι νέοι εκπαιδεύονται καλύτερα». Αυτό που προτείνει ο Imran σε άπειρους κι έμπειρους οδηγούς, να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, μετέχοντας σε σχολεία ασφαλούς οδήγησης, τα οποία θα τους μάθουν πως λειτουργεί το αυτοκίνητο στο όριο και σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.

Get it on Google Play Download on the App Store