Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες του νέου Honda CR-V

Πριν από λίγο καιρό η Honda παρουσίασε τη νέα γενιά του CR-V. Μία γενιά ιδιαίτερης σημασίας, καθώς σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα αυτό είναι το ισχυρότερο, ασφαλέστερο και πιο δυναμικό Honda CR-V που κατασκευάστηκε ποτέ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda Civic Type R (+videos)

Και φυσικά αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς οι Ιάπωνες μηχανικοί εκπόνησαν ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα σχεδίασής και μηχανολογίας από το μηδέν, προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι λοιπόν, το νέο Honda CR-V έχει το ισχυρότερο και πιο προηγμένο πλαίσιο στην ιστορία του.

Από την άλλη, το σύστημα Real Time AWD υπόσχεται πιο δυναμικές επιδόσεις στις στροφές, και παρέχει υποβοήθηση σε ανηφόρες, ενώ τα νέα συστήματα ανάρτησης και διεύθυνσης εξασφαλίζουν άριστη δυναμική συμπεριφορά, με την υποστήριξη των κορυφαίων συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της Honda.

Κάτω από το ανασχεδιασμένο αμάξωμα του νέου Honda CR-V κρύβεται ατσάλι υπερυψηλής αντοχής νέας γενιάς, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο νέο CR-V, αποτελώντας το 9% του πλαισίου του. Η διαδικασία συναρμολόγησης του αμαξώματος εμπεριέχει μία πρωτοποριακή και άκρως αποδοτική τεχνική συγκόλλησης, ενώ ολόκληρο το εσωτερικό πλαίσιο συναρμολογείται πρώτα, ακολουθεί το εξωτερικό πλαίσιο και μετά οι συγκολλήσεις. Αυτή η τεχνολογία παραγωγής διαφέρει από τη συμβατική μέθοδο συναρμολόγησης πλαισίου και συμβάλλει αποφασιστικά στη συνολική ακαμψία του αμαξώματος.

Από την άλλη, το Agile Handling Assist (AHA) της Honda τοποθετείται στο CR-V για πρώτη φορά. Το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας έχει ρυθμιστεί ειδικά για τις ευρωπαϊκές συνθήκες οδήγησης, με γνώμονα τις συνήθεις εδαφικές συνθήκες και τα στυλ οδήγησης. Η τελευταία τεχνολογία τετρακίνησης της Honda, Real Time AWD με Intelligent Control System διατίθεται προαιρετικά στο νέο CR-V. Ενημερώσεις λογισμικού στο σύστημα AWD επιτρέπουν την κατανομή μέχρι του 60% της ροπής στους πίσω τροχούς όταν χρειάζεται, κυρίως σε ανηφόρα, ενώ ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί την κατανομή ροπής μέσω μιας ένδειξης στο ταμπλό.

Διαβάστε επίσης: Η Honda παρουσίασε το νέο αεροπλάνο της (+video)

Οι πρώτες παραδόσεις του νέου Honda CR-V στην Ευρώπη αναμένονται το φθινόπωρο του 2018 και στις αρχές του 2019 θα δούμε τις υβριδικές του εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store