Πωλείται παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Έχουμε δει τους Ρώσους να δοκιμάζουν –και να κατασκευάζουν- σχεδόν το οτιδήποτε. Η φαντασία και η εφευρετικότητα φαίνεται να είναι ανεξάντλητες, ωστόσο με το συγκεκριμένο όχημα μπορούμε ευθαρσώς να αναφέρουμε ότι το «τερμάτισαν».

Ένας μηχανικός/σιδηρουργός/καροσερίστας από τα βάθη της στέπας αποφάσισε να μετατρέψει σε off roader μία από τις καλύτερες και πιο ανθεκτικές Mercedes όλων των εποχών: την S-Class W140. Συγκεκριμένα την S500 με τον ατμοσφαιρικό 5λιτρο V8 των 320 ίππων κάτω από το καπό. Περισσότεροι από αρκετοί για τις εκτός δρόμου αναζητήσεις, ακόμα και των πιο απαιτητικών. Όμως το σύστημα μετάδοσης και το πάτωμα παραείναι soft για κακοτράχαλα εδάφη. Για λιμουζίνα προσανατολισμένη στο μέγιστο βαθμό της άνεσης πρόκειται, εξάλλου. Που σημαίνει ότι το φίδι από την τρύπα θα πρέπει να βγάλει κάποιος περισσότερο «εκπαιδευμένος».

Δείτε ακόμα: Δικινητήριο VW Lupo 1.800 ίππων «ξεμπαζώνει» την άσφαλτο (+video)

Και ποιος καλύτερος από το πάτωμα και το σύστημα τετρακίνησης του GAZ-66, του ρωσικού αντίστοιχου στα δικά μας θρυλικά Στάγιερ; Μετά από κοπιαστικό και χρονοβόρο «κόψε-ράψε», ο Ρώσος και οι συνεργάτες του στην DIY Garage κατάφεραν με κάποιον τρόπο να ταιριάξουν τον κινητήρα και το 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της S-Class με τα τρία μπλοκέ διαφορικά της τετρακίνησης από το GAZ. Επίσης, αναβάθμισαν ολικά το σύστημα πέδησης με 4 ευμεγέθεις δίσκους από G500, αντί των ταμπούρων που έχει κανονικά το στρατιωτικό όχημα. Και μετά ανέλαβαν την εμφάνιση…

Διαβάστε επίσης: Επιστροφή στις ΕΣΣΟ με αυτό το Mercedes G-Wagen

Η οποία είναι απλά επική! Η τέως λιμουζίνα-νυν «τεθωρακισμένο» δείχνει έτοιμη να ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμά της, από άλλα αυτοκίνητα μέχρι δέντρα και τοίχους. Σε αυτό τεράστιο ρόλο παίζει το θεόρατο bulbar με τους προβολείς εμπρός, οι ατσάλινες προσθήκες στα φτερά και τα πλαϊνά, η εξίσου τρομοκρατική «σιδεριά» πίσω και φυσικά η απόσταση από το έδαφος, που ξεπερνά το μισό μέτρο!

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να αποκτήσει την μίξη τράκτορα με S-Class έναντι του ποσού των 77.201 δολαρίων!

Get it on Google Play Download on the App Store