Peugeot 205 GTi κρύβει έκπληξη κάτω από το καπό του

Αρκετά αυτοκίνητα από περασμένες δεκαετίες έχουν οπαδούς οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολύ χρόνο αλλά και χρήμα προκειμένου να τα επαναφέρουν στην αρχική τους δόξα και γιατί όχι να τα κάνουν ακόμη πιο ωραία… Αυτό έκανε και η ομάδα της Peugeot που επωμίστηκε την αναπαλαίωση του εικονιζόμενου Peugeot 205 GTi με σεβασμό στο παρελθόν του αλλά και με σκοπό να το κάνει καλύτερο από ποτέ.

Δείτε ακόμη: Παρατημένο Lada Niva θα γίνει το ακριβότερο όλων των εποχών

Το αποτέλεσμα όπως φαίνεται και από τις πιο πάνω εικόνες δικαιώνει τους εμπλεκόμενους, καθώς το αυτοκίνητο μοιάζει αψεγάδιαστο τόσο στο αμάξωμά του όσο και στο εσωτερικό του. Όμως, κάτω από το καπό του συγκεκριμένου Peugeot 205 GTi κρύβεται μία έκπληξη. Ένα μοτέρ θρύλος! Ο λόγος για τον κινητήρα Mi16 ο οποίος πήρε τη θέση του στάνταρ 1.9 λτ. βενζινοκινητήρα. Το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει 160 ίππους και έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των φίλων της γαλλικής μάρκας, καθώς ήταν αυτό που φώλιαζε κάτω από το καπό των αγωνιστικών Peugeot 206 του WRC.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το φθηνότερο ντίζελ της αγοράς;

Αυτή δεν ήταν και η μόνη αλλαγή που έκανε η ομάδα της Peugeot που επιμελήθηκε το αυτοκίνητο, καθώς εκτός του μοτέρ πείραξαν και την ανάρτησή του, προκειμένου όπως λένε οι ίδιοι να κάνουν το Peugeot 205 GTi ακόμη πιο δυναμικό και πιο σύγχρονο οδηγικά.

Get it on Google Play Download on the App Store