Peugeot 205 GTi. Θρυλικό και… θωρακισμένο!

Το Peugeot 205 GTi είναι αδιαμφισβήτητα ένα θρυλικό αυτοκίνητο πλέον, καθώς έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από την παρουσίασή του, πολλές φορές όμως ανακαλείται από γνώστες ως σημείο αναφοράς για την οδική του συμπεριφορά. Πλέον μπορείς να βρεις αρκετά δείγματά του άλλα σε καλύτερη κατάσταση και άλλα όχι, αλλά σίγουρα κανένα δεν είναι θωρακισμένο. Εκτός από αυτό που βλέπετε στις πιο πάνω εικόνες.

Δείτε ακόμη: Εντυπωσιακό video slowmotion από τα σωθικά ενός Wankel

Πρόκειται για το Peugeot 205 GTi το οποίο αγοράστηκε το 1990 από τον κύριο Bernard Arnault, ο οποίος το αγόρασε θωρακισμένο (η μεταποίηση έγινε από την εταιρεία Labbe) και είναι στο όνομά του του μέχρι και σήμερα, οπότε και το έβαλε σε αγγελία για να το πουλήσει. Τα λεφτά που ζητάει είναι 37.500 ευρώ όπως μπορείτε να δείτε και εδώ και πρόκειται για ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο από το συνηθισμένο για αυτό το αυτοκίνητο. Μην ξεχνάμε όμως πως πρόκειται για ένα Peugeot 205 GTi σε άριστη κατάσταση, πρώτο χέρι και κυρίως θωρακισμένο. Προφανώς λοιπόν είναι και το μοναδικό. Παρόλα αυτά το τελευταίο του χαρακτηριστικό προφανώς δύσκολα θα είναι ελκυστικό για έναν αγοραστή που ψάχνει τέτοιο αυτοκίνητο, καθώς έχει αυξήσει το βάρος του στα 1.400 κιλά.

Διαβάστε επίσης: Tο Kia που… τη λέει στην Mustang V8 (+video)

Το αυξημένο βάρος με την σειρά του… επέβαλε και αλλαγές σε φρένα και ανάρτηση, επομένως δεν μιλάμε για την γνήσια αίσθηση που θα πάρει κανείς πίσω από το τιμόνι του μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store