Πληθαίνουν τα e-POWER μοντέλα της Nissan

Απώτερος στόχος της Nissan είναι έως το 2022 η τεχνολογία e-POWER να έχει εφαρμοστεί στα μοντέλα της που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως άλλωστε δήλωσε κι ο Roel de Vries, αντιπρόεδρος της Nissan, στην έκθεση της Γενεύης, «Ήδη η Nissan είναι ο ηγέτης στις ηλεκτρικές τεχνολογίες και μια πλήρως ηλεκτρισμένη Ευρώπη βρίσκεται τώρα στα χέρια μας. Η τεχνολογία e-POWER φθάνει στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όπου κι αναμένεται να προσφέρουμε τα οφέλη της ευφυούς κινητικότητας της Nissan στους πελάτες που θέλουν άμεση, δυνατή επιτάχυνση και εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου».

Δείτε ακόμη: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων από το Nissan LEAF

Πιο συγκεκριμένα το e-POWER παρέχει 100% ηλεκτρική κίνηση, ενώ ο κινητήρας βενζίνης επιφορτίζεται μόνο με τη φόρτιση της μπαταρίας, προσφέροντας σε όσα μοντέλα ενσωματώνουν την e-POWER τεχνολογία, τα οφέλη των δυνατών επιδόσεων με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Η αρχή είχε γίνει με το LEAF, με την επιτυχία να αναμένεται να συνεχιστεί εντός της 3ετίας όπου το e-POWER θα ενσωματωθεί στα best seller μοντέλα της μάρκας. Άλλωστε στόχος είναι μέχρι το 2022, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan να πενταπλασιαστούν.

Διαβάστε επίσης: Nissan IMQ Concept: Έτσι θα είναι τo επόμενο Qashqai!

Το e-POWER διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία που φορτίζεται από βενζινοκινητήρα, ο οποίος λειτουργεί πάντα στο βέλτιστο εύρος στροφών, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση καυσίμου.

Επί του παρόντος, το e-POWER είναι διαθέσιμο στα μοντέλα Note και Serena στην Ιαπωνία. Περισσότερο από το 70% των πωλήσεων του Note και σχεδόν οι μισές πωλήσεις του Serena στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, είναι σε εκδόσεις με το e-POWER. Τέλος, να σημειωθεί πως περισσότεροι από 3.000 πελάτες έχουν ήδη παραγγείλει το LEAF με την μπαταρία 62 κιλοβατώρων, μόλις ένα μήνα μετά από το παγκόσμιο λανσάρισμά του.

Get it on Google Play Download on the App Store