Υβριδικό και με 245 άλογα το νέο SEAT Leon CUPRA

H γρήγορη έκδοση της επερχόμενης, 4ης γενιάς SEAT Leon, θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά και θα περάσει στην υβριδική εποχή, γενόμενο το δεύτερο CUPRA που θα ασπαστεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία, μετά το Formentor.

Δείτε ακόμη: Βελτιωμένο SEAT Leon Cupra ST «ρίχνει» ακόμα και σε Audi RS 6!

Από το SUV της CUPRA θα προέρχονται πολλά στοιχεία, τόσο εμφανισιακά, όπως μπορούμε να δούμε από τις εικόνες του βρετανικού Autocar, όσο και μηχανικά. Το Formentor κινείται από ένα υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα TSI των 1.5 λίτρων και 150 ίππων, σε συνέργεια με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 102 ίππων, το οποίο αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh. Στο ισπανικό SUV αποδίδει 245 ίππους και παρέχει ηλεκτρική αυτονομία έως 50 χλμ. Για το Leon CUPRA -ή CUPRA Leon ορθότερα, καθώς η φίρμα τοποθετείται εμπορικά ως αυτόνομη- αναμένεται να διατηρηθεί η ισχύς στη βασική έκδοση.

Τα καλύτερα έπονται για την έκδοση R, η οποία αναμένεται να διατηρήσει τον 2λιτρο TSI των 300 ίππων και να υιοθετήσει την τετρακίνηση σε όλες τις μορφές (στη σημερινή γενιά, AWD προσφέρεται μόνο το ST). Το νέο hot hatch του Μαρτορέλ θα είναι διαθέσιμο τόσο ως 5θυρο, όσο και σε station wagon αμάξωμα (ST έκδοση).

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα είναι το ολοκαίνουργιο SEAT Leon

Περισσότερα περιμένουμε εντός του 2020, με το ντεμπούτο του Leon 4ης γενιάς να είναι προγραμματισμένο για τις 18 Ιανουαρίου. Οι Ισπανοί περιμένουν να αυξήσει δραματικά τον όγκο πωλήσεων, ο οποίος ήδη από την πρώτη χρονιά αυτόνομης παρουσίας στην αγορά ήταν 40% πάνω, συγκριτικά με την εποχή που το «CUPRA» συνόδευε τα αυτοκίνητα της SEAT.

Get it on Google Play Download on the App Store