Ποια αυτοκίνητα διανύουν τα περισσότερα χιλιόμετρα

Η καθημερινή χρήση ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι κυρίως ο τόπος της εργασίας και κατόπιν διάφορες ανάγκες (ψώνια, δραστηριότητες κ.λπ.). Κάποιοι κάνουν αρκετά χιλιόμετρα, άλλοι λιγότερα και ορισμένοι τα έχουν σχεδόν μόνιμα παρκαρισμένα, λόγω του υψηλού κόστους της βενζίνης.

Δείτε ακόμη: Νέο Ρεκόρ Γκίνες σπρωξίματος αυτοκινήτου! (+video)

Η εταιρεία Verivox από τη Γερμανία, η οποία από το 1998 δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συγκρίνουν προσφορές σε διάφορα προϊόντα (ρεύμα, αέριο, επικοινωνίες, ασφάλιση, ταξίδια, ακίνητα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες), έκανε μια έρευνα σχετικά με ποιες μάρκες αυτοκινήτων και μοντέλα διανύουν τα περισσότερα χιλιόμετρα στους δρόμους της Γερμανίας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης σε πωλήσεις αυτοκινήτων.

Στα αποτελέσματα της έρευνας υπήρξαν εκπλήξεις, αφού θα περίμενε κανείς στις πρώτες θέσεις γερμανικές μάρκες και αυτοκίνητα, τα οποία κυκλοφορούν κατά εκατομμύρια στη Γερμανία. Μεταξύ των μαρκών, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Land Rover με 16.019 χιλιόμετρα το έτος, ακολούθησε η Volvo με 14.127 χλμ. και στην τρίτη θέση βρέθηκε η Jaguar με 14.123 χλμ. Από τις γερμανικές μάρκες πρώτη ήταν η Audi (7η θέση στην κατάταξη) με 12.651 χλμ. και δεύτερη η BMW (8η) με 12.527 χλμ.

Δείτε ακόμη: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αντηλιακές μεμβράνες

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη κάνει το μοντέλο που καταγράφηκε ότι κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα ετησίως, το οποίο είναι άγνωστο στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το SEAT Exeo με μέσο όρο ετησίως 18.397 χιλιόμετρα, ακολουθούμενο από τη Mercedes GLE (17.286 χλμ.) και το Skoda Superb (17.125 χλμ.).

Πιο αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να δείτε στους παρακάτω πίνακες:

Get it on Google Play Download on the App Store