Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα μικρά;

Μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε βρετανικό site αυτοκινήτου αποκάλυψε ποια είναι τα πλέον αξιόπιστα μεταχειρισμένα μικρά μοντέλα που αξίζει να αποκτήσει κανείς σήμερα.

Η αξιοπιστία είναι πάντα ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τους αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Εάν βρίσκεστε στην αναζήτηση για ένα μεταχειρισμένο μικρό, τότε διαβάστε την έρευνα Drive Power, η οποία αποκαλύπτει το βαθμό ικανοποίησης των κατόχων των μοντέλων για τους τελευταίους 12 μήνες χρήσης.

Αυτή τη φορά οι ερευνητές «έπιασαν» τη μικρή κατηγορία, καθώς είναι η πλέον δημοφιλής τόσο στην αγορά του καινούργιου, όσο και του μεταχειρισμένου.

Δείτε ακόμα: Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα;

10. Hyundai i20 (1ης γενιάς): Σκορ: 88,7%

Το γεγονός ότι το Hyundai i20 πρώτης γενιάς βρίσκεται στη 10άδα των πλέον αξιόπιστων μικρών αυτοκινήτων είναι ένα εντυπωσιακό γεγονός, μιας και το αυτοκίνητο έχει αγγίξει τη πρώτη δεκαετία της ζωής του. Επίσης, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σχεδόν το 90% των οδηγών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως δεν έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.

9. Fiat Panda (3ης γενιάς): Σκορ: 90,02%

Ένα άλλο αυτοκίνητο που εμφανίζει καλή αξιοπιστία παρά τα χρόνια του είναι το 3ης γενιάς Fiat Panda. Παρόλο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012, φαίνεται πως είναι σαν το καλό κρασί: όσο παλιώνει γίνεται και καλύτερο. Το 18,3% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την ανάρτηση του.

8. Ford Fiesta (6ης γενιάς): Σκορ: 90,03%

Το πλέον δημοφιλές αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο διατηρεί εξαιρετικά ικανοποιημένους τους κατόχους με σκορ 90,03%. Οι ιδιοκτήτες του Ford Fiesta που απάντησαν, λένε ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ αξιόπιστο, με μόλις το 10,7% να λέει ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον κινητήρα του.

7. Nissan Note (1ης γενιάς): Σκορ: 90,25%


Το 1ης γενιάς Nissan Note είχε μια καλή εμπορική καριέρα, ενώ το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και στα μεταχειρισμένα, μιας και είναι ιδιαίτερα αγαπητό μοντέλο στην Αγγλία. Το μικρό πολυχρηστικό της Nissan απέσπασε ένα υψηλό σκορ στον τομέα της αξιοπιστίας, με την πλειοψηφία των κατόχων να αναφέρει ότι δεν αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

6. Volkswagen up!: Σκορ: 90,48%


Το Volkswagen up! χάνει βαθμούς για το υψηλό κόστος service, αλλά ρεφάρει χάρη στην πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία του. Μόνο το 7,1% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε κάποιο μηχανικό πρόβλημα, με τα κυριότερα να εντοπίζονται στον κινητήρα, στην ανάρτηση και στα φρένα.

Διαβάστε επίσης: Ποια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι… εφιάλτες!

5. Kia Picanto (2ης γενιάς): Σκορ: 90,96%


Το 2ης γενιάς Picanto είναι ένα τρομερά αξιόπιστο μοντέλο με υψηλό βαθμό ικανοποίησης των οδηγών του, όπου μόλις το 15,7% των ιδιοκτητών του ανέφερε ότι αντιμετώπισε ένα μικρό μηχανικό πρόβλημα κατά το τελευταίο έτος.

4. Toyota Yaris (3ης γενιάς): Σκορ: 90,96%

Ανέκαθεν τα μοντέλα της Toyota ξεχώριζαν για την αξιοπιστία τους και το Yaris δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κανόνα. Το τρίτης γενιάς, το οποίο κυκλοφόρησε το 2011, δείχνει ότι η ηλικία δεν είναι απαραίτητα κακή για ένα αυτοκίνητο. Μόλις το 11,7% των κατόχων ανέφεραν ότι είχαν ένα πρόβλημα είτε στο μοτέρ, είτε στο κιβώτιο ταχυτήτων.

3. Honda Jazz (2ης γενιάς): Σκορ: 92,22%

Το Honda Jazz βρίσκεται στην τρίτη θέση της έρευνας, χάρη στην εντυπωσιακή ανθεκτικότητα του. Μόλις το 12,2% των ιδιοκτητών αναφέρει κάποιο πρόβλημα, όμως το κόστος service και επισκευών βρίσκονται σε λογικά επίπεδα.

2. Renault Clio (4ης γενιάς): Σκορ: 92,23%


Το 4ης γενιάς Renault Clio το γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2012 και ήδη μετράει 7 χρόνια καριέρας. Η βαθμολογία του είναι εξαιρετική, μιας και το 92,23% των κατόχων είναι τρομερά ικανοποιημένο, μιας και αντιμετώπισαν μικρά κι ασήμαντα ζητήματα.

1. Skoda Fabia (2ης γενιάς): Σκορ: 92,63%


Αν θέλετε ένα αξιόπιστο μικρό μοντέλο, το βρήκατε στο 2ης γενιάς Skoda Fabia. Μπορεί το 28,7% των κατόχων να ανέφερε ότι τα τακάκια χρήζουν συχνά αλλαγής, ωστόσο η συνολική βαθμολογία ικανοποίησης δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση κατά την έρευνα αξιοπιστίας Driver Power.

Πηγή: Αuto Εxpress

Get it on Google Play Download on the App Store