Ποιο είναι το καινούργιο αυτοκίνητο του Κιμ Γιονγκ Ουν;

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας έχει αποκτήσει με την αξία του πολλούς χαρακτηρισμούς. Ένας από αυτούς -και ο πλέον ευγενικός- είναι και το «παλιομοδίτης», αναφορικά με το γούστο του στα αυτοκίνητα, το οποίο εκφράζεται μέσα από τις λιμουζίνες που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν και της κουστωδίας του.

Δείτε ακόμα: Τι κοινό έχει το Dacia Duster με την Ford Mustang;

Μέχρι πρόσφατα ο Κιμ χρησιμοποιούσε μια αρμάδα από Mercedes S-Class για τις ανάγκες της διακυβέρνησης που έχει μια χώρα με τις ιδιαιτερότητες της Β. Κορέας. Τα μοντέλα είναι της προηγούμενης γενιάς, με τον κωδικό W221, και στην κορυφαία έκδοση S600 με τον twinturbo V12 των 5.5 λίτρων και 510 ίππων. Τώρα, ενδεχομένως και λόγω του πολέμου εντυπώσεων που έχει ανοίξει με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Βορειοκορεάτης μονάρχης επέλεξε να ανέβει επίπεδο.

Στην φωτογραφία που τον βλέπουμε να εισέρχεται στο προεδρικό μέγαρο της χώρας του, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. (και πρώην διευθυντή της CIA) Μάικ Πομπέο, φαίνονται οι ζάντες και οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες της Rolls-Royce Phantom, από την οποία έχει αποβιβαστεί στιγμές πριν. Aπό την μία και μοναδική εικόνα που έχουμε, είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν πρόκειται για το σημερινό μοντέλο ή την προηγούμενη γενιά. Σε κάθε περίπτωση ο κινητήρας που συναντάμε κάτω από το μακρύ καπό, που φιλοξενεί το θρυλικό «Spirit of Ecstasy» στην κορυφή του, είναι ένας V12 6.75 λίτρων. Στην προηγούμενη Phantom είναι ατμοσφαιρικός με απόδοση 460 ίππων. Στην σημερινή προστίθενται δυο τούρμπο, ανεβάζοντας την ισχύ στα 563 άλογα και 900 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: BMW: «Έχουμε τους καλύτερους ντίζελ της αγοράς»

Όπως και να ‘χει, κατά πάσα βεβαιότητα πρόκειται για θωρακισμένο αυτοκίνητο με όλο τον κατάλογο του έξτρα εξοπλισμού της Rolls-Royce φορτωμένο. Ό,τι πρέπει για να «μπει στο μάτι»  του Πλανητάρχη, δεν συμφωνείτε;

Get it on Google Play Download on the App Store