Πωλείται μοναδικό Suzuki Vitara Cabrio V8 Turbo! (+video)

Το πρώτο Suzuki Vitara φέρνει θύμησες από τα πρώιμα στάδια των SUV, όντας το σκληροτράχηλο αντίπαλο δέος του Toyota RAV4. Η ανοιχτή έκδοση, δε, είναι γεμάτη με καλοκαιρινές αναμνήσεις, παρεΐστικες φωτογραφίες και ανέμελες στιγμές.

Μεγάλο ρόλο σε αυτές τις χαρωπές εικόνες έπαιζε ο ατμοσφαιρικός 1.600αρης κινητήρας, ο οποίος απέδιδε 90 ίππους και δεν επέτρεπε την ανάπτυξη ρυθμού πέραν χαλαρής βόλτας. Σε κάποιες αγορές βέβαια ήταν διαθέσιμος και ο 2λιτρος V6 των 150 ίππων, ωστόσο σε καμία δεν υπήρχε επιλογή V8. Ψιλά γράμματα για την Αμερική, όπου μπορεί κανείς να βρει μέχρι και Honda Integra με οκτακύλινδρο κινητήρα! To Vitara δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον γεμάτο κυβικά κανόνα, με το συγκεκριμένο να αναζητά αγοραστή!

Δείτε ακόμα: Κλεμμένη Mercedes του 1991 βρέθηκε με 1.900 χλμ!

Με το όνομα Geo Tracker, όπως κυκλοφορούσε το Vitara στις Η.Π.Α., και τον V8 Vortec των 6.0 λίτρων του GMC Sierra κάτω από το καπό, το λευκό κάμπριο θα μπορούσε άνετα να χαζεύει κόσμο ακόμα και με τα 320 άλογα της εργοστασιακής μορφής. Επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήθελε να κάνει το 400αρι σε λιγότερο από 10 δλ., βελτίωσε ολιστικά τον LS9 και τοποθέτησε από πάνω κι έναν υπερτροφοδότη. Η ιπποδύναμη δεν ανακοινώνεται, όμως όταν ένα Vitara φτάνει να κάνει χρόνο επιπέδου McLaren 720S αντιλαμβανόμαστε πως η ισχύς ξεπερνάει κατά πολύ τα 500, ακόμα και τα 600 άλογα.

Διαβάστε επίσης: Suzuki Vitara: To μοναδικό 1.000άρι 4×4

Η τερατώδης δύναμη περνάει στον δρόμο μέσω ενός heavy duty 5τάχυτου αυτόματου κιβωτίου συνοδεία μπλοκέ διαφορικού, μαζί με ένα σετ αγωνιστικών ελαστικών dragster. Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να δείτε το μεταλλαγμένο Vitara να ρημάζει βελτιωμένες Ford Mustang στο παρακάτω video. Σε περίπτωση που σας ιντριγκάρει, ιδού και η αγγελία με τα στοιχεία επικοινωνίας. Στις 14.500 δολάρια κοστολογείται, τιμή λογικότατη για την μοναδικότητα του εν λόγω αυτοκινήτου. Το μόνο κακό είναι ότι τα περισσότερα χιλιόμετρα (τα οποία δεν αναγράφονται πόσα είναι) έχουν γίνει «κοντράδικα», αν και ο πωλητής ισχυρίζεται πως το καμάρι του δεν έχει χρειαστεί ποτέ την συνδρομή οδικής βοήθειας.

Get it on Google Play Download on the App Store